Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Újabb idegenbeli siker!

Már az első játékrészben eldöntötte a két pont sorsát Csurgón a Swietelsky-Szombathelyi KKA NB/I B-s kézilabda-csapata. A remek kezdést magabiztos folytatás követte. Ismét pályára lépett Mayer Maja, csapatunk kapitánya is.
Újabb idegenbeli siker!

Nagyon bekezdtek a mieink Csurgón: alig telt el néhány perc, és máris 0-4-et mutatott az eredményjelző. A szombathelyiek ötletesen játszottak, a támadásaikat rendre góllal fejezték be, így a 20. minutumban 15-8-ra vezettek Csiréék. A folytatásban sem változott a játék képe, a védekezésünk stabil volt, elől pedig Schneiderék szép számmal termelték a találatokat. A fordulásra 22-10-re vezettek a mieink.
A második játékrész elejét is Füzesi Ferenc tanítványai kapták el jobban, a 40. percben 28-14-re vezettünk, Szendreiék teljesen szétzilálták a hazaiak védelmét. A csurgóiak igyekezték megtörni az SZKKA lendületét, de ez sehogy nem sikerült a somogyiaknak. A második félidő közepén felváltva estek a gólok (45. perc 17-31), de aztán ismét Schneiderék domináltak. Az idő múlásával aztán pályára léptek a szombathelyieknél a fiatalok, Cser, Csépke és Bozzai is bizonyította, hogy lehet velük számolni hosszútávon.
A hajrában állandósult a 12-15 gólos differencia (26. perc: 20-34), a lényegi kérdések erre már eldőltek. Az SZKKA-szurkolók nagy örömére ismét pályára léphetett csapatunk kapitánya, Mayer Maja is, a remek szélső hosszú sérülés után tért vissza csapatunkba.
A végeredmény 22-36 lett, a szombathelyiek magabiztos győzelmet arattak Csurgón.

Szép volt, csajok!

 

Csurgó – Swietelsky-Szombathelyi KKA  22–36 (10–22)

Swietelsky-SZKKA: Pálinkás Viktória, Csire Fanni 6, Ivanics Dóra 4, Mayer Maja, Takács Krisztina 2, Takács Bianka 3, Cser Dóra 1, Schneider Éva 11, HorváthPetra 3, Smid Eszter 2, Szendrei Barbara 2, Csépke Dominika 1, Bozzai Zsófi, Virág Noémi 1, Schneck Réka, Jurik Petra. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.