Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Újabb lépések a fejlődés és az álmok felé

Az utánpótlásból az NB I-es csapathoz felkerülő fiataljaink szerint a klubnál minden feltétel adott, hogy tovább fejlődjenek és komplex kézilabdázóvá váljanak.
Újabb lépések a fejlődés és az álmok felé

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a kiválóan működő akadémiai rendszerünknek köszönhetően idén nyáron is több fiatal tehetségünk felkerült az utánpótlásból az NB I-es keretbe: a saját nevelésű, 18 éves Szmolek Apollónia mellett a 19 éves Forgács Viktória és Christe Dalma, illetve a 21 esztendős Papp Petra is felnőttek között kezdte el a nyári felkészülést.

Érdeklődésünkre mind a négy a tehetségünk kiemelte: nagyon örülnek a feljebb lépésnek, hiszen az SZKKA-nál minden lehetőség adott a fejlődésre és hogy komplex kézilabdázóvá váljanak.

- Nagyon örültem a hírnek, ezért izgatottan vártam már, hogy elkezdődjön a felkészülés. Elképesztő érzés a felnőttek között edzeni és játszani. Az elmúlt években megkaptam a klubnál azokat az alapokat, ami miatt most lehetőségem nyílt a felnőtt csapatban játszani. Az elmúlt években rengeteget tudtam fejlődni az évek munkája által, ami miatt hálás vagyok az edzőimnek. Szeretnék most is tanulni, hogy még komplexebb játékos lehessek. A céljaink adottak, azonban mindenki keményen és céltudatosan dolgozik a minél jobb helyezés eléréséért. Magamtól azt várom, hogy minél előbb fel tudjam venni az NB I dinamikáját. Igyekszem segítségére lenni a csapatnak és mindig a lehető legjobbamat nyújtani – nyilatkozta klubunk saját nevelésű játékosa, Szmolek Apollónia.

- Ez egy újabb nagy lépés az álmaim felé, amit igyekszek a legjobban kihasználni, hogy egyszer majd a példaképeim szintén tudjak védeni. Minden edzőmtől sokat tanultam az előző csapataimnál is, de itt Szombathelyen fejlődtem a legtöbbet Pődör Zoltán és Gódor Mihály által, akik nem csak fizikálisan, de mentálisan is sokat foglalkoztak velünk. Idén már Marosán György és Jurik Petra kapusedzőtől sok új hasznos dolgok sajátíthatok el. Szerintem az előttünk álló szezonban akár meglepetést is okozhatunk a Szurkolóinknak, hiszen mindenki nagyon elszántan dolgozik. Szeretném én is mindig 110%-al odatenni magam, ha bármikor szükség van rám – mesélte Christe Dalma.

- Nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon bizalmat kaptam az NB I-es felnőtt csapatban és hihetetlenül jó érzés velük készülni. Ugyan néhányszor már edzettem a csapattal az előző idényben is, de ez most teljesen más. Úgy gondolom, hogy nagyon sokat fejlődtem, mióta csatlakoztam a klubhoz. Természetesen mindig van hova, de szerencsére minden feltétel adott, hogy ez sikerüljön és kamatoztassam a pályán is. Szeretnék minél többet fejlődni és élni ezzel a lehetőséggel, amit a klubtól kaptam. Mindent meg fogok tenni azért, hogy segítsem a csapatot – mondta honlapunknak Forgács Viktória.

- Nagy öröm volt számomra, amikor megtudtam, hogy a mostani szezonban az NB I-es felnőtt csapat tagja leszek, hiszen minden kézilabdázónak ez az álma. Az elején kicsit nehezebb volt felvennem az edzések ritmusát, mert egy sérülésből térek vissza, de igyekszem minden edzésen kiadni magamból a maximumot és teljesíteni az edzőm elvárásainak megfelelően. Szeretném, hogy a csapat elérje a kitűzött célokat és sérülésmentes szezont zárjunk. Élni fogok minden lehetőséggel és segíteni akarom a csapatot a legjobb tudásom szerint – nyilatkozta honlapunk érdeklődésére Papp Petra.

A képen elől: Forgács Viktória és Papp Petra