Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Újabb nemzetközi klubsiker: Együttműködési megállapodást kötöttünk a BL-szereplő Buducnost csapatával

Újabb nemzetközi klubsiker: Együttműködési megállapodást kötöttünk a BL-szereplő Buducnost csapatával

A Danube Handball Cup tavalyi kitalálása és elindítása után egy újabb nemzetközi sikerről számolhatunk be, ugyanis klubunk együttműködési megállapodást kötött az EHF Bajnokok Ligájában is szereplő, 34-szeres bajnok és 28-szoros kupagyőztes montenegrói ZRK Buducnost Podgorica csapatával.

Egyesületünk és a montenegrói BL-csapat között egy komplex szerződés keretén belül olyan szakmai együttműködés köttetett, mely során a játékosoknak lehetőségük lesz a klubok közötti átigazolásra, emellett az edzők összedolgozása, minden korosztály számára közös edzőmérkőzések, edzőtáborok szervezése , a klubok népszerűsítése és az egymás általi szakmai fejlődés is beletartozik a megállapodásba.

Klubunk mindig is a hosszú távú építkezésben hitt és számunkra ez egy nagyszerű lehetőség, hogy Danube Kupa által már meglévő szlovák és osztrák nemzetközi kapcsolatainkat bővítsük és még jobban becsatlakozzunk a kézilabda nemzetközi vérkeringésébe. Az új megállapodást az SZKKA ügyvezetője, Pődör Zoltán és a montenegrói klub elnöke, Ivan Ubovic a szombat esti, Buducnost-Odense Bajnokok Ligája összecsapás szünetében írták alá.

- Pénteken utaztam Podgoricába és rögtön az első napon volt lehetőségem megnézni a Buducnost felnőtt BL csapata, valamint az ifi és a serdülő gárda edzését is. A pénteki tárgyalások után szombaton az Odense elleni Bajnokok Ligája mérkőzés félidejében írtuk alá a megállapodást. Az SZKKA számára egy óriási lépés, hogy egy ilyen tradicionális Bajnokok Ligája-klubbal tudunk együttműködni. Úgy gondolom, hogy ezzel lerakjuk az alapokat egy hosszú távon jól működő kapcsolatrendszerhez, melynek segítségével akár egy BL-csapathoz mehetnek a szombathelyi gyerekek, vagy onnan jöhetnek játékosok hozzánk – fogalmazott Pődör Zoltán, az SZKKA első embere.