Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Újabb saját nevelésű fiatal játékosunk debütált az NB I-ben

Ifjúsági csapatunk kapusa, a 17 éves Farkas Hanna a Mosonmagyaróvár ellen mutatkozott be az élvonalban.
Újabb saját nevelésű fiatal játékosunk debütált az NB I-ben

Mint ismert, a Hungast SZKKA NB I-es csapata a hétvégén nagyot harcolt, de végül pont nélkül maradt a jóval esélyesebb, kiváló erőkből álló Mosonmagyaróvár ellen. Utánpótlásnevelő bázisként klubunk számára hatalmas öröm, hogy a találkozón egy újabb SZKKA-tehetség debütálhatott az élvonalban: élete első NB I-es meccsen lépett pályára klubunk sajátnevelésű kapusa, a mindössze 17 éves Farkas Hanna, aki már a Vác ellen is ott volt az utazó keretben.

- Nagyon örültem annak, hogy megkaptam a bizalmat és bemutatkozhattam az NB I-ben. Hatalmas élmény volt belülről is átélni, hogy milyen egy élvonalbeli mérkőzés – kezdte fiatal hálóőrünk. - Amikor megtudtam, hogy én is utazhatok a csapattal, az hatalmas öröm volt és egész héten vártam már a meccs napját. Próbáltam kihozni magamból minden edzésen a maximumot és felkészülni a mérkőzésre is. Ezeken a gyakorlásokon rengeteg lehetőségem van fejlődni, ezt igyekszem a lehető legjobban kihasználni.

Ifjúsági csapatunk kapusát arról is kérdeztük, mit vár a bajnokság hajrájától az NB I, és az NB I/B-ben egyaránt.

- A legutóbbi két mérkőzésen sajnos nem sikerült pontot szereznünk az NB I-ben, de az előttünk álló meccseken ezt megtehetjük. Bízom benne, hogy kemény munkával sikerül jól teljesítenie a csapatnak ezeken a nagyon fontos összecsapásokon. Az NB I/B-ben szeretnénk megnyerni az elkövetkezendő meccseinket és szépen zárni a szezont – nyilatkozta Farkas Hanna.