Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Újabb sima győzelem, esélyt sem adtunk a Kispestnek

Hengereltünk az első félidőben és zsinórban ötödik bajnoki sikerünket arattuk.
Újabb sima győzelem, esélyt sem adtunk a Kispestnek

A vasárnap délutáni ragyogó tavaszias időjárás ellenére is telt ház fogadta a csapatokat az egyetemi csarnokban, ahol zsinórban ötödik bajnoki győzelmünkre készültünk a középmezőnyben helyezkedő Kispest NKK ellen. Gólváltásokkal indult a mérkőzés, az első percekben a vendégek rendre válaszoltak a találatainkra.

Tíz perc elteltével aztán kezdtünk magunkra találni védekezésben is, így a túloldalon nem csak gyors, de látványos gólokkal tudtunk meglépni a Kispesttől, 10-6-nál időt kértek a pirosmezes fővárosiak. A rövid szünet ellenére nagyon lendületben maradtunk, a Kispest pedig nem találta az ellenszerünket, a 18. percben máris 7 góllal vezettünk, 13-6. Rövid gólcsendünk után a félidő hajrájában Horváth Anna góljaival még nagyobbra nyílt az a bizonyos olló. Remek védekezéseknek köszönhetően átgázoltunk a vendégeken és már az első félidőben tízre duzzasztottuk az előnyünket, 19-9.

A második percre ugyan 19-10-es állással fordultunk rá, de a szünet után sem lassítottunk, a 33. percben már 12 góllal vezettünk és tulajdonképpen el is döntöttünk a találkozó végkimenetelét. A folytatásban magabiztosan tartottuk a kiharcolt különbséget, egy pillanatra sem forgott veszélyben a győzelmünk. Megsüvegelendő, hogy a differencia ellenére a Kispest sem adta fel, végig harcoltak a vendégek, de a masszív védekezésünket nehezen tudták feltörni. A kapuban Christe Dalma 40%-os hatékonysággal védett, Balog Judit hosszú kihagyás után egy kivédett hetessel tért vissza, valamint ifi korú fiataljaink is jól szálltak be a meccsbe, így ezúttal is mindenki hozzá tudott tenni a nagyon magabiztos hazai győzelmünknek, 32-22.

Köszönjük a szurkolást!

Szombathelyi KKA – Kispest NKK 32-22 (19-10)

NB I/B., 25. forduló, Egyetemi Sportcsarnok, 300 néző

SZKKA: Christe – Balogh P. 6, Pődör B. 4, Pődör R. 5, Szmolek 2, Kulcsár 2, Varga N. 5. Csere: Balog (K), Horváth A. 4, Tanaskovics, Győri 2, Török F. 1, Biró 1., Horváth Al. Vezetőedző: Pődör Zoltán.