Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Út a Győri Audi ETO KC elleni negyeddöntőig – így jutottunk be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé

Összefoglalónkban visszatekintünk idei kupamenetelésünkre.
Út a Győri Audi ETO KC elleni negyeddöntőig – így jutottunk be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé

Mint ismert, szerda este 18 órától a Magyar Kupa negyeddöntőjében az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC együttesét fogadjuk az Aréna Savariában. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk és visszaemlékezünk, hogyan meneteltünk eddig és jutottunk be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, ahol a világsztárokat felvonultató ETO-val csapunk össze.

Nehéz mérkőzéssel indultak számunkra a Magyar Kupa 2022/23-as kiírásának küzdelmei, hiszen tavaly szeptember közepén ahhoz a Komáromhoz utaztunk, akitől a bajnokság első fordulójában idehaza meglepő vereséget szenvedtünk. Az idegenbeli meccsen aztán sikerült visszavágni a Komáromnak, a 9 gólos Pődör Rebeka és a 6 gólos Kulcsár Dorka vezérletével magabiztos, 28-21-es győzelemmel jutottunk tovább.

A második fordulóban a PEAC együttesét láttuk vendégül az egyetemi csarnokban. A pécsiek ellen több kulcsjátékosunk is pihenőt kapott a szakmai stábtól, de az őket helyettesítő ifjúsági korú tehetségeink is nagyszerűen helytálltak, a 28-25-ös siker azt jelentette, hogy továbbléptünk a harmadik körbe. A legeredményesebb játékosunk Balogh Petra és Biró Dorina volt 5-5 találattal.

Esélyesként várhattuk a Gárdony-Pázmánd NKK elleni idegenbeli találkozót, hiszen a meccset megelőzően a bajnokságban is éppen a gárdonyiakhoz utaztunk és arattunk magabiztos győzelmet. A november eleji találkozót már az első félidőben eldöntöttük, nyolcgólos előnnyel fordultunk rá a második harminc percre. A 28-25-re megnyert meccsen Pődör Rebeka, Kulcsár Dorka, Szmolek Apollónia és Szendrei Barbi is öt góllal zárt.

Komoly erőpróbával kezdődött a 2023-as év, a Magyar Kupa nyolcadöntőjében már NB I-es csapat ellen kellett bizonyítanunk: január hetedikén az NB I-es Alba Fehérvár csapata érkezett az Aréna Savariába. A nagyszerű hangulatú összecsapáson a lányok igazán felszívták magukat és a szezon egyik legjobb teljesítményével nem csak megszorongattuk az élvonalbeli fehérváriakat, de a találkozón végigvezetve 31-29-es bravúrgyőzelmet arattunk, ami azt jelentette, hogy az Alba Fehérvárt kiejtésével óriási tettet végrehajtva bejutottunk a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. A sikerhez nagyon kellett Pődör Rebeka 15, Pődör Blanka 10 gólja, illetve Christe Dalma 14 védése is.

Így meneteltünk tehát és hajtottuk végre azt az óriási fegyvertényt, hogy a Magyar Kupa negyeddöntőjében a világ egyik legerősebb bajnokságának jelenlegi listavezetője a Győri Audi ETO KC csapata ellen bizonyíthatunk.

Várunk Mindenkit szerda este az Aréna Savariába, gyertek szurkolni, töltsük meg ismét a csarnokot!