Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Utánpótlás-körkép

A hétvégi U12-es és U10-es fordulóra is több csapattal utaztunk.
Utánpótlás-körkép

A téli szünet után a hétvégén Hajmáskéren rendezték az U12-es Gyermekbajnokság 5. fordulóját, amelyen a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia két csapattal vett részt. U12-es csapatunk egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a játéknapot.

Szombathelyi KKA 1 – Sárvári Kinizsi SE 14-12

Szombathelyi KKA 1 – Bajnok DSE 14-32

A január és februári felkészülés alapján úgy gondoltam, hogy jó mérkőzéseket fogunk játszani, sajnos nem így lett. A Sárvár ellen bár jól védekeztünk annyi technikai hibánk volt, hogy számolni nem tudtam, eladott labda, lépéshiba, felesleges kapuralövések. Sokkal többet vártam volna a lányoktól fegyelmezettségben a pályán. Értékelhető csupán hogy győzelemmel zártuk a meccset. A Nemesvámos ellen egy borzasztó meccs volt számunkra. Mentálisan és koncentrációban is fejlődni kell, nem az számít, hogy ki hány gólt lő. Csalódott vagyok, de dolgozunk tovább. Szeretném ha átlépnénk a saját árnyékunkon – értékelt kritikusan U12-es csapatunk edzője, Albert Krisztián.

SZKKA 2 néven U11-es csapatunk szerepelt az idősebbek között

Szombathelyi KKA 2 – Tungsram SE Nagykanizsa  11:23

Szombathelyi KKA 2 – Start SE 12:17

- Sajnos még mindig sok a beteg, így szűkös kerettel érkeztünk Hajmáskérre. Az elmúlt két hónapban nem úgy tudtunk készülni, ahogyan azt elterveztük, mert mindig hiányzott valaki az edzésekről, sokan voltunk betegek ebben az időszakban. Ez a mai teljesítményünkön is meglátszott. Az első mérkőzés 15 percéig nagyon jól és eredményesen kézilabdáztunk. Utána viszont elsősorban fejben nem tudtunk koncentrálni, így nagyon elhúzott az ellenfelünk. A második meccsen is elsősorban a dekoncentráltság volt jellemző a lányokra, így nem sikerült ezen a meccsen sem, amit elterveztünk. Vasárnap megint a saját korosztályunkban kell bizonyítanunk, jobban kell figyelnünk, hiszen az Győri ETO két csapataival fogunk játszani. Készülünk tovább, várjuk vissza betegeinket – értékelt csapatunk trénere, Debreczeni György.

A hétvégén újra rendeztek U10-es fordulókat is: Ajkán és Tapolcán is ott voltunk két-két csapattal.

- Két csapattal vettünk részt a tapolcai fordulón. A novemberi, első fordulóhoz képest is sokat fejlődtek a lányok. Úgy gondolom, hogy tökéletes volt önbizalomnövelőnek ez a hétvége, a soron következő U11-es forduló előtt – értékelt Virág Noémi, akinek csapatai Tapolcán a Celldömölk és az Egerszegi KK ellen léptek pályára.

- Az első mérkőzésen még az izgalom látszódott a lányokon. A támadó és védekező játékunk szétesett volt. Szerencsére a második félidőre ez elmúlt, és harciasabb játékok mutattunk, több találattal. A második mérkőzésen már teljesen megjött a játékkedv és sok szép gól született. Gratulálok a csapatnak – mondta Mátyás Fanni, aki a lányokkal a Nemesvámossal és a Zirccel találkozott.

Mátyás Fanni tanítványai