Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Utánpótlás-körkép: Fejlődés és egyre dinamikusabb játék

U14-es és U12-es eredmények.
Utánpótlás-körkép: Fejlődés és egyre dinamikusabb játék

Nézzük meg, hogyan szerepeltek az elmúlt hétvégén utánpótlás-csapataink a különböző bajnokságokban. Az eredmények mellett szokásainkhoz hűen természetesen edzőink is értékeltek:

U14:

Az alapszakaszban bravúrosan menetelő U14-es csapatunk egy döntetlennel és egy vereséggel folytatta szereplését a korosztályos I. osztályú bajnokság Felsőházában.

U14-es I. osztály, Felsőház, 2. forduló, Elek Gyula Aréna

PC Trade SZNKE – Szombathelyi KKA 23-17

Szombathelyi KKA – Gyöngyösi KK 16-16

-Rendre jól kezdtük a mérkőzéseket, három-négygólos előnyt tudunk kiharcolni mindkét párharcban. A sorcseréket követően mintha két különböző csapatot láttam volna. Az emberelőnyös szituációkban rendkívül fegyelmezetlenek voltunk és mindig az ellenfeleink jöttek ki belőle jobban. Lélektanilag nagyon sokat kellene előre lépnünk. Amíg nem hisszük el, hogy itt a helyünk és képesek vagyunk győzelmeket szerezni, addig nagyon kevés esélyünk lesz ilyen csapatok ellen. Csalódott vagyok, mert mindkét mérkőzésen meg volt a lehetőségünk a győzelemre, de nem tudtunk élni vele - értékelt U14-es csapatunk edzője, Huszár Benjámin.

U12

A hétvégén Szentgotthárdon rendezték az U12-es Gyermekbajnokság soron következő játéknapját, ahova természetesen két csapattal utaztunk.

U12-es Gyermekbajnokság, 7. forduló, Szentgotthárd

Szombathelyi KKA 1 – Körmendi DMTE 26-13

Szombathelyi KKA 1 – Csurgói NKC 25-28

A Körmend ellen bátor és gyors támadójátékot játszottunk. Tetszett amit láttam, egyre dinamikusabb a játékunk. A Csurgó ellen a védekezésünk gyenge volt, támadójáték továbbra is szépen működött. Gyakorolnunk kell a 3:2:1 elleni védekezési formát. Összességében látom a fejlődést és ez a dinamikánkon meg is látszik – fogalmazott Albert Krisztián, U12-es csapatunk trénere.

A szentgotthárdi fordulón U11-es csapatunk is felvette a kesztyűt az idősebbek között.

Szombathelyi KKA 2 – Csurgói NKC 16-18

Szombathelyi KKA 2 – Zalaszentgróti KC 21-8

- A 7. fordulóban a két héttel korábbi mérkőzés „visszavágója” következett az első meccsen a Csurgó NKC csapatával. Nagyon jó, küzdelmes meccsen maradtunk alul. A lányok fantasztikusan küzdöttek a fizikálisan jóval erősebb csurgói lányokkal, jó, küzdelmes védekezésünk nagyon nem tetszett az ellenfelünknek. A támadó játékunk rendben volt, bár kimaradtak helyzetek is, de szépen, tudatosan kézilabdáztunk. A második meccsen aztán felszakadtak a gátak. Gyorsan, pontosan és eredményesen kézilabdáztunk. A szülők ismét fergeteges hangulatot varázsoltak a csarnokba, a lányok pedig jó, helyenként látványosan kézilabdázva mutatták meg, hogy hol tart a csapatunk.  A dicséret most is jár a lányoknak, lelkesek és ügyesek! Élvezzük a közös munkát! Csak így tovább! A szülőknek köszönjük a bíztatást – értékelt U11-eseink trénere, Debreczeni György.