Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Utánpótlás-körkép: Győzelmek, fejlődés, hatalmas élmények

U15-ös, U11-es, U9-es és U8-as eredmények.
Utánpótlás-körkép: Győzelmek, fejlődés, hatalmas élmények

Szokásunkhoz hűen ezen a héten is górcső alá vettük, hogyan szerepeltek utánpótlás-csapataink a legutóbbi fordulókon. Természetesen edzőink is értékelték a lányok teljesítményét:

Az SZKKA U14-es csapata az idősebbek között, az U15-ös Területi bajnokság Felsőházában folytatta szereplését. A répcelaki fordulón az Ajkát és a Lenti együttesét is legyőztük, így 5 győzelemmel és 1 vereséggel a Felsőház második helyén állunk.

U15 Területi Felsőház, 3. forduló:

KK Ajka – Szombathelyi KKA 17-34

GÓNA SZKKE – Szombathelyi KKA 18-31

-Nagyon fontos volt számomra, hogy mindenki pozitív élménnyel, önbizalommal telve jöjjön le a pályáról ezen a hétvégén, ami úgy érzem teljesült is. Mentalitásban tudtunk előre lépni. Minden játékos igyekezett és a mérkőzések alatt is tudtunk tempót váltani. Csúsztunk, másztunk a labdákért. Védekezésünk kemény volt. Támadásban az összes mezőnyjátékosunk góllal zárta a mérkőzéseket. Ezt kell átmentenünk, illetve tovább építenünk a jövőben – értékelt U14-es csapatunk edzője, Huszár Benjámin.

U11-es Gyermekbajnokság

Győrben rendezték az U11-es Gyermekbajnokság 7. fordulóját, ahol nem csak U11-es csapatunk, hanem a kisebbek, Virág Noémi és Mátyás Fanni tanítványai is részt vettek.

- Megint az ETO arénájában rendezték a hetedik fordulót az U11-es bajnokságban, ami hatalmas élmény nekünk. A terv az volt, hogy mindkét meccsen fegyelmezett játék mellett az egyéni képességeinket helyezzük az előtérbe. Ez nem minden esetben valósult meg, mert sokat hibáztunk. A védekezésben és a támadó játékunkban is nagyon sok hiba volt. Talán elhittük, hogy egyszerű mérkőzéseken vagyunk? Azért voltak szép támadásaink, az egyéni játékban is tudtunk egy-két remek megoldást bemutatni a szép számú közönségünknek, legfontosabb szurkolóinknak, a szülőknek. Köszönjük a bíztatást – fogalmazott U11-es csapatunk trénere, Debreczeni György.

- Mindkét mérkőzésen másik arcát mutatta csapatom. Míg az első mérkőzésen a megilletődöttség látszott rajtuk, addig a második mérkőzésen már egy összeszedett, jól küzdő csapat volt a pályán. Még mindig szokjuk a ,,nagy,, pályát! Összességében elégedett vagyok, hiszen az idősebbek közötti mérkőzésekből tudunk fejlődni es előrébb lépni – értékelt az U10-esek egyik edzője, Virág Noémi.

- Az edzéseken gyakorolt elemeket jól alkalmaztuk a mérkőzéseken. A támadó játékunk sokat fejlődött, több büntetőt ki tudtunk harcolni. Jól küzdöttek és harcoltak! Jelentősen látszik rajtuk a fejlődés. Ezúton is gratulálunk a csapatnak – mesélte U10-es edzőnk, Mátyás Fanni.

U9-es és U8-as Kisiskolás bajnokság

A győri Olimpiai Park adott otthon az U9-es és az U8-as Kisiskolás Bajnokság újabb fordulójának. U9-es és U8-as csapataink mellett egyesületünk legkisebb növendékei, az U7-es lányok szépen szerepeltek.

Minden mérkőzésünket sikerült magabiztos, jó játékkal megnyerni. Határozott védekezéssel, pontos támadójátékkal, szép cselekkel és sok góllal kellemes délután varázsoltak a lányok a szülőknek. Jó úton haladunk, gratulálok mindenkinek – értékelt U9-es gárdánk trénere, Kiss Szabolcs.

Két csapattal indultunk a saját korosztályunkban és az idősebbek között. A lányok nagyon jól küzdöttek, többször sikerült betalálni a hálóba az idősebbek ellen is. A saját korosztályukban is folytatták a jó sorozatot. A meccsek között labdás ügyességi gyakorlatokon vettek részt, amely nagy örömöt jelentett számukra. Gratulálok a csapatnak – mesélte U8-asaink edzője, Mátyás Fanni.

Megvolt legkisebb korosztályunk második versenynapja is Győrben. Látni lehetett a fejlődést az előző meccsekhez képest. Volt kapusteljesítmény, védekezés, szép gólok. Csak így tovább lányok – üzente az U7-es korcsoportunkat irányító Farkas Heni.