Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Utánpótlás-körkép: Örömjáték, fejlődés, előrelépés

Utánpótlás-körkép: Örömjáték, fejlődés, előrelépés

Az elmúlt hétvégén is számos utánpótlásfordulón voltak jelen a Szombathelyi KKA csapatai: a csurgói U12-es fordulóra két együttessel utaztunk el. Utánpótlás-körképünk következik:

U12-es Gyermekbajnokság, 6. forduló, Csurgó:

Tapolca VSE – Szombathelyi KKA 1 14-33

Szombathelyi KKA 1 – Bajnok DSE 23-33

-Nagyon örültem a fordulón mutatott teljesítménynek. A Nemesvámos ellen bátor támadójáték volt, nagyon szép megoldásokat láttam, egyénileg és csapat szinten is. Sajnos a védekezésünk nem volt ilyen jó, nehezen védekezzük a 3-2-1-es védekezést, több lábmunka kellene, hogy hatékony legyen. Ettől függetlenül hajtottak és küzdöttek a lányok. A Tapolca VSE ellen lendületesen folytattuk tovább, gyors és pontos támadójátékkal, valamint a védekezés is kicsit felerősödött, emiatt a kapusteljesítmény is. Örömkézilabda volt és jó volt látni, hogy mindkét meccsen élvezik a lányok, hogy játszhatnak. Összességében sokat fejlődtük ahhoz képest, ahogy a szezont nyitottuk. Csapatként is, és egyénenként is. Ezen az úton kell tovább haladni. Gratulálok a lányoknak – fogalmazott U12-es csapatunk trénere, Albert Krisztián.

Szombathelyi KKA 2 néven U11-es csapatunk a két vereség ellenére is helyt állt az idősebbek között.

Tapolca VSE – Szombathelyi KKA 2  17-14

Csurgói NKC – Szombathelyi KKA 2  18-13

-A két vereség ellenére elégedett vagyok a két mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel. Az idősebbek közötti játék lehetőségét én ajándéknak tekintem, hiszen ebben a korosztályban le tudom mérni, ki mennyire bátor, ki mennyire meri megvalósítani az egyéni céljait. Ennek szellemében utaztunk ilyen sokat, és ezt is kértem a lányoktól, hogy mutassák meg, hol tartanak. Ügyesek voltak, hisz a legtöbben nem is játszottak még abban a pozícióban, ahol most kellett bizonyítaniuk. Az első meccsen egy kicsit félénken, álmosan játszottunk, a másodikon viszont oroszlánkét küzdöttünk. Minden dicséretet megérdemelnek a lányok, ügyesek, fegyelmezettek voltak egész nap, csak így tovább! A szülőknek köszönjük a bíztatást – értékelt U11-eseink edzője, Debreczeni György.

U10-es Kisiskolás Bajnokság

Az elmúlt hétvégén az U10-es bajnokságban is rendeztek fordulókat, két helyszínen, Hajmáskéren és Ajkán is ott voltak az SZKKA csapatai.

U10-es Kisiskolás bajnokság, 3. forduló, Hajmáskér:

Veszprém Pannon SE – Szombathelyi KKA III.

Úrkúti SK – Szombathelyi KKA III.

-A jó védekezés mellett a támadó játékunk is jól működött, sok szép gól született. Külön kiemelném a remek kapus teljesítményt. Gratulálok a csapatnak – mondta csapatunk edzője, Mátyás Fanni.

U10-es Kisiskolás bajnokság, 3. forduló, Ajka:

Szombathelyi KKA I. – Egerszegi KK II.

Szombathelyi KKA I. – Egerszegi KK I.

ATSE – Szombathelyi KKA II.

Celldömölki VSE – Szombathelyi KKA II.

-A rengeteg betegség miatt mindkét csapatban csak 6-6 fővel tudtunk részt venni. Az előző fordulóhoz képest ismét léptünk előre a játék minden elemében. Jó gyakorlás volt. Nagyon ügyesek voltak a lányok – nyilatkozta a lányok edzője, Virág Noémi.