Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Utánpótlás-körkép: Sziporkázó játék és szombathelyi győzelmek

Remekül sikerült az év utolsó fordulója az U12-es és az U10-es bajnokságban is.
Utánpótlás-körkép: Sziporkázó játék és szombathelyi győzelmek

Utánpótlás-körképünket az U12-es Gyermekbajnokság negyedik fordulójával kezdjük, melyen nem csak U12-es, hanem U11-es csapatunk is szerepelt. Az eredményekből és edzői értékelésekből kiderül, záporoztak a szombathelyi győzelmek az év utolsó fordulóin.

U12 Gyermekbajnokság, 4. forduló, Nemesvámos:

Szombathelyi KKA 1 – Tapolca 35-14

Szombathelyi KKA 1- Egerszegi KK 39-2

- Nagy lelkesedéssel kezdtük az első mérkőzést, egy kicsit talán túl is pörögtünk, sok volt a hiba. Ahogy bemelegedtünk a hideg teremben, akkor kezdtünk igazán szépen, gyorsan és látványosan kézilabdázni. A kérdés az volt, meg tudjuk-e mutatni, hogy csapatként miket tanultunk. Én úgy érzem, hogy igen, tudatos volt minden lerohanás és a felállt fal elleni játék is szépen ment. A második félidőtől gyakorolhattuk az 5+1 védekezést, ami nagyon hasznos volt. A második mérkőzésünkön nagyon nekiestünk az ellenfelünknek. Szép és eredményes kézilabdát játszottunk és teljesen megérdemeltük a nagy arányú győzelmet. Jár mindenkinek a dicséret, nagyszerűen működött a csapatunk – értékelt U12-es csapatunk edzője, Debreczeni György.

Az idősebb korosztályban vitézkedő U11-es csapatunk egy győzelemmel és egy döntetlennel zárt.

Szombathelyi KKA 2 – Tapolca 16-16

Szombathelyi KKA 2- Zalaszentgróti KC 19-11

- Edző kollégám másik csapattal utazott mérkőzésre, így én segítettem. Izgalmas kihívás volt nekem is, hiszen sokszor látom az U11-es csapatunkat játszani, de őket vezetni azért nagy felelősség, mert egy hihetetlenül tehetséges csapatról beszélünk. Nem ragozom, látni kell Őket a pályán! A tapolcai csapat a fiatal játékosainknál fizikailag erősebb volt, de ettől nem ijedtek meg. Hatalmas lelkesedéssel kézilabdáztunk, komoly ellenállást tanúsítottunk és szép akciógólokat lőttünk. A második félidőben már a magunk javára is tudtuk fordítani az eredményt, erőlétben is jobban bírtuk a végét. Csak azért nem győztünk, mert az utolsó pillanatban lőtt gólunkat nem adták meg. A második mérkőzésnek is a kulcsa az erőnlét volt. Nagyszerűen kézilabdáztak a lányok, a második félidőre egyértelművé tették, hogy az idősebbek között is szép eredményeket tudnak elérni. Gratulálok a lányoknak, köszönjük a szülőknek a biztatást és a sok segítséget – fogalmazott a Surman István helyettesítő Debreczeni György U11-es csapatunkról.


U10: Kezd beérni a sok munka, két remek meccsel búcsúztak az évtől a lányok

A hétvégén Körmenden rendezték a 2022-es év utolsó fordulóját az U10-es Kisiskolás bajnokságban. U10-es csapatunk a Lenti, valamint az Egerszegi KK ellen lépett pályára és bár hivatalosan az eredményt nem számoljak ebben a korosztályban, Kiss Szabolcs tanítványai mindkét meccset megnyerték.

- Örömteli, hogy mindenki tudott hozzátenni a játékhoz pozitívumokat. Kapusaink jól védtek, szélsőink is gólokat vállaltak, középen pedig igen masszívak voltunk. Sok cselt láttam, és ami tetszett, hogy amit gyakoroltunk egymás kisegítésére, az is működött. Kezdünk igazi nagybetűs kézilabda csapat lenni. Gratulálok a lányoknak, kezd beérni a sok munka – értékelt U10-es csapatunk edzője, Kiss Szabolcs.