Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Utánpótlás-körkép: Újabb remekül sikerült hétvége

Utánpótlás-körkép: Újabb remekül sikerült hétvége

U15-ös Területi Gyermekbajnokság, Felsőház, 2. forduló, Lenti:

Répcelaki SE – Szombathelyi KKA 13-34

Szombathelyi KKA – Rinyamenti KC SE 20-23

-A mai napon mindenki a másiktól várta a megoldást. Nem volt aki magára vállalja a felelősséget. Ezt is tanulnunk kell és minél több ilyen mérkőzés kell, hogy hozzászokjunk a téthelyzethez. A második mérkőzés rosszabbul is alakulhatott volna de végülis a visszavágóra egy egész korrekt eredményt értünk. Csizmazia Katának külön gratulálok remélem egy gát átszakadt nála és végre ő is elhiszi, hogy vezére lehet a csapatnak – értékelt U14-es csapatunk edzője, Huszár Benjámin.

U11-es Gyermekbajnokság

A hétvégén Mosonszolnokon és Sárváron is rendeztek fordulót az U11-es korosztálynak, természetesen az SZKKA csapatai mindkét helyszínen ott voltak, U11-es csapatunk ráadásul ismét remekelt.

Szombathelyi KKA I.- Celldömölki VSE

Szombathelyi KKA I.- Győri ETO KC III.

- Hivatalosan az eredményt nem számoljuk még az U 11 korosztályban, de az hatodik fordulóban is nagyarányú győzelmeket arattunk, továbbra is veretlen a csapatunk. Ezeken a mérkőzéseken a cél a gyakorlás, értjük-e azokat a feladatokat, amiket az edzésen végrehajtunk? A vasárnapi meccseken úgy láttam, hogy igen, kezdjük megérteni, hogy miért fontos a labdakezelés, a hajító mozdulat, a sok futás és a védekezésben az egymás segítése. Jó volt látni a lányokon az örömöt, amit a kézilabda ad nekik. A szülők ismét fergeteges hangulatot varázsoltak a csarnokban, köszönjük – üzente U11-eseink trénere, Debreczeni György.

A sárvári fordulón kisebb növendékeink, Mátyás Fanni tanítványai is indultak az idősebb gyerekek között.

- A hétvégi forduló több tanulságot von maga után. Sok ziccer helyzetet alakítottak ki a lányok, amit sajnos nem tudtak belőni. Technikai hibákat követtek el, amiből az ellenfél eredményes tudott lenni.  Ennek ellenére a védekezésünk erős volt és már a nagy pálya sem zavarta meg őket. Gratulálok a csapatnak – értékelt Mátyás Fanni.