Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Utánpótlásból nincs hiány!

Garantált az utánpótlás városunk kézicsapatánál: már ötéves kislányok is pattogtatják a (szivacs)labdát heti rendszerességgel a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia színeiben. Szendrei Barbi és Farkas Heni, a legkisebbek edzői meséltek a dolgos-játékos mindennapokról.
Utánpótlásból nincs hiány!

Szendrei Barbara, a Swietelsky-Szombathelyi KKA beállósa alig várja a délutáni foglalkozásokat:

– Számomra nagy öröm a kicsikkel foglalkozni, hiszen azt csinálom, amit szeretek, és a tudásomat átadhatom nekik. Én vagyok a legkisebbekkel, a 2011-12-ben született lányokkal. Általában játékos edzéseket próbálok nekik összerakni, de ha dolgozni kell, azt is rendesen megcsinálják az én kis „gyerekeim”. A foglalkozások a Váci Mihály Általános Iskolában vannak keddenként 17.15-től 18.10-ig és pénteken 17.30 és 18.30 között. A közösségünk nagyszerű, és edzésről-edzésre jobb, hiszen életvidám kis csajokkal foglalkozhatok – mesélte Barbi.

Farkas Heni több mint húsz lurkóval dolgozik együtt, és bizony ő is csak elismeréssel tud beszélni a lányokról.
Az U7-es csoport az enyém, itt vegyes a kép, hiszen a 2010-ben született lányok már sulisok, a 2011-2012-esek viszont még ovisok – összesen 23 csaj! A Váci suliban vagyunk heti három alkalommal. A második évet kezdtem meg ezzel a csoporttal, ilyen kicsi csapatom korábban még nem volt... Nem tudtam, hogy milyen lesz velük dolgozni, de egyszerűen imádok nekik edzést tartani! A tréningekre sok-sok játékos feladattal készülök, hisz ők még nagyon kicsik – ugyanakkor már próbálom a feladatokba belecsempészni a kézilabda alapjait. Az edzésen lelkesek, mosolygósak, bátrak, szeretik az új dolgokat. Tavaly minden hónapban egyszer tartottunk sorversenyt, idén viszont már kézimeccsekre váltottunk, és mivel sokan vagyunk, tudunk egymás ellen játszani. A szülői közösség is szuper, egy szavam sem lehet. Segítenek mindenben, legyen szó szervezésről, programról, buliról. Tavaly is indultunk a bajnokságban, de ugye akkor még „nagyokkal” játszottunk, idén azonban már nekünk is van saját korosztályos megmérettetésünk. Remek közösség a miénk! – zárta szavait Farkas Heni.
Zajlik tehát az élet akadémiánkon: ha megjött a kedve valakinek, és csatlakozna egy remek, sikeres közösséghez, bármikor megteheti! Mindenkit szeretettel várunk!

Hajrá SZKKA!