Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Utolsó meccsére készül, új feladatok várnak Pődör Zoltánra

Az SZKKA első embere a szezon végétől százszázalékosan ügyvezetői munkáira, a Jövő Tehetsége programra és a csarnokprojektre szeretne koncentrálni. Vezetőedzőként egy generációváltást hajtott végre, klubvezetőként pedig továbbra is a jövő építése a célja.
Utolsó meccsére készül, új feladatok várnak Pődör Zoltánra

A szombat esti, Levendula Hotel Algyő elleni bajnoki lesz az utolsó meccse vezetőedzőként Pődör Zoltánnak, aki a bajnokság befejezése után ismét ügyvezetői feladataira szeretne maximálisan koncentrálni. A bejelentése után az Szombathelyi KKA első emberével beszélgettünk.

- Az ügyvezetői pozíciót megkövetelő munka az edzősködés miatt az elmúlt időszakban kicsit háttérbe szorult. Legfőbb oka a döntésemnek, hogy két fontos programunk is elindult az elmúlt időszakban: álmaink otthona, egy új csarnok már kézzel fogható közelségbe került és ennek a megvalósításához még több energiára van szükség. A másik pedig a nemrég induló Jövő Tehetsége program kézben tartása. A feladatomat elvégeztem, jelen pillanatban nem az edzősködéssel tudok tenni a legtöbbet a klubért.

- Az utolsó mérkőzésén edzőként akár még feljutást ünnepelhet...

- Továbbra is bízunk abban, és meg is van esély, hogy ezzel a kerettel feljussunk és jövőre újra az NB I-ben szerepelhessünk, de nekem nem motivációm, hogy az első osztályban edzősködjek. Az én motivációm, hogy a fiatal tehetségeket gondozzam és megtaláljam Szombathelyen azokat a játékosokat, akik következő években eljuthatnak NB I-es, vagy válogatott szintig. Ehhez persze egy megfelelő helyszínre is szükség van, ezért a másik motivációm egy csarnok és olyan központ létrehozása, ahol megfelelő szakmai háttérrel biztosítanánk a női kézilabda jövőjét a következő 25-30 évre.

Nemrég indult klubunk Jövő Tehetsége programja

- Hogy tekint vissza a vezetőedzőként töltött időszakra és mit vár a csapattól a jövőben?

- Kijelenthetjük, hogy a Szombathelyi KKA felnőtt keretében egy generációváltást hajtottam végre. Azok a tehetségeink, akikkel az elmúlt 7-8 évben egészen kiskoruk óta együtt dolgoztam, alkotják most a felnőtt csapat gerincét. Ez a csapat a jövőben nagyon nagy tették végrehajtására lesz alkalmas és nem csak NB I-es, de nemzetközi szintre eljuttathatja a szombathelyi kézilabdát. Ehhez persze meg kell találnunk a következő 5-10 év játékosait és pontosan ez lesz most a fő feladatom, hogy ezeket a tehetségeket menedzseljem, remélhetőleg egy új csarnokban majd.

A csarnok-projekt is kézzel fogható közelségbe került, de sok munkára van még szükség a megvalósításához