Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Vajon meddig kell még Répcelakon készülnünk?

Marosán György vezetőedző, Farkas József másodedző és Mayer Szabina 50-szeres válogatott kézilabdázó mondja el, hogy bizony jó lenne már ott készülni, ahol a hazai meccseinket játsszuk majd.
Vajon meddig kell még Répcelakon készülnünk?

A november 16-i NB I-es forduló után szabadságot kaptak NB I-es csapatunk tagjai, majd december 3-án megkezdték a felkészülést a folytatásra. Kíváncsiak voltunk, változott-e a helyzet, tudnak-e már Szombathelyen edzeni kiválóságaink?

Marosán Györgyöt Japánban értük el, Ő a jelenleg zajló női kézilabda világbajnokságon pallérozza szakmai tudását. 

- Az ősszel elért eredményeinkkel átléptük a határainkat, nem várható el reálisan sportteljesítmény ilyen körülmények között, így, hogy naponta utaznia kell a csapatnak edzésre. Azáltal, hogy 50 km-re edzünk, nem nyílik lehetőségem napi 2 edzést tartani, ami az én edzésrendszeremben azt jelenti, hogy az szeptembertől 32-vel kevesebb edzése  volt a csapatnak a tervezettnél, ez aluledzettséget eredményez, ami sérüléshez vezet. Az, hogy különböző csarnokokban edzünk, szintén borítékolja a sérülést a talajváltozás miatt, mivel keveset és különböző talajon edzünk, az achilles és térdsérülések nem, hogy lehetségesek, hanem egészen biztosan megtörténnek ebben a párosításban. Fiatal csapatról lévén szó, a tehetséggondozásban az egyéni képzéseknek kiemelt szerepe lenne, erre jelenleg nincs lehetőségünk. Nagyon örülök a szenzációs őszi szereplésünknek, vagy fogalmazhatnék úgyis, hogy a fantasztikus másfél évnek amióta dolgozója és része vagyok a szombathelyi kézilabdának, de mindig őszinte voltam a szurkolókkal és a környezetemmel, ha a körülmények nem változnak és ugyanígy kell edzenünk, akkor nem tudom megigérni a jó eredményeket, mert a csodában lehet bízni, de elvárni nem - nyilatkozta vezetőedzőnk. 

Farkas József másodedző vezette az e heti tréningeket, kérdésünkre - többek között - elmondta, hogy a csapat jelenleg nem tud annyit edzeni, ami szükséges lenne!

Mayer Szabina ex-válogatott pedig azt emelte ki, hogy fokozottan fennáll a sérülésveszély. 

 

Csapatunk legközelebb december 29-én, Debrecenben lép pályára, a következő haazi meccsünk január 12-én lesz.