Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Valóra vált álmok: fiatal tehetségeink sosem feledik az ETO elleni élményeket

Valóra vált álmok: fiatal tehetségeink sosem feledik az ETO elleni élményeket

Igazi ünnep és fantasztikus este volt a szerda este, amikor a világ egyik legjobb csapatával, a Győri Audi ETO KC együttesével találkoztunk az Aréna Savariában. Az ETO elleni találkozó a szombathelyi sportbarátok, Szurkolóink és az egész SZKKA-közösség számára óriási élmény volt, de különösen emlékezetes marad azon ifjúsági korú tehetségeinknek, akik az utánpótlásban nyújtott teljesítményüknek köszönhetően lehetőséget kaptak a bizonyításra a világsztárok ellen. A 2005-ös születésű Tóth Bettina, valamint a 2007-es születésű Pál Kata Zsóka és Lékai Odett is mesélt az ETO ellen szerzett élményeiről.

- Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy pályára léphetek a világ egyik legjobb csapata. Nagy élmény volt ez a mérkőzés számomra, kicsit izgultam is, mert ennyi szurkoló előtt még nem volt lehetőségem játszani. Megtapasztalhattam, hogy milyen gyors a topkézilabda és próbálok építkezni ebből az élményből – mondta Tóth Bettina.

- Nagy megtiszteltetésként ért a meghívás az ETO elleni mérkőzésre. Álmodni sem mertem volna egy ilyen lehetőségről, ezért köszönöm a klubnak, hogy bizalmat szavazott nekem. Szerintem minden kézilabdás lány nevében elmondhatom, hogy volt egy korszakunk, amikor hatalmas ETO-szurkolók voltunk. Büszke vagyok, hogy valóra vált az álmom, még most sem hiszem el, hogy ez velem megtörtént. A pályán lenni és a példaképeim ellen játszani felejthetetlen érzés volt. Nagyon sok pozitív élménnyel gazdagodtam, amik a jövőben erőt fognak adni és motiválnak. Sosem fogom elfelejteni, ahogy a gyerekek meccs után mosolyogtak, felnéztek rám és ez a világ összes kincsével felér – emlékezett vissza Pál Kata Zsóka.

- Nagyon örültem, hogy lehetőséget kaptam. Ez mindenki számára, ahogy Nekem is egy álom, hogy világsztárokkal és példaképekkel együtt lehetek egy pályán. Izgatottan vártam a meccset, de mindenki nagyon közvetlen volt. Hatalmas öröm volt, hogy ilyen fiatalon átélhettem ezt az élményt. Jó érzés volt testközelből megélni az ő játékukat – fogalmazott Lékai Odett.