Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Világsztártól tanulhatott a junior Eb-n az SZKKA tehetsége

Világsztártól tanulhatott a junior Eb-n az SZKKA tehetsége

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Szombathelyi KKA két tehetsége, Zsákovics Sára és Győri Viktória a szlovák válogatott tagjaként a tizenkettedik helyen végeztek a nemrég véget ért junior Európa-bajnokságon. Klubunk nyáron igazolt új játékosát, Zsákovics Sárát arra kértük, hogy értékelje a kontinensviadalt.

Az Eb-t illetően vegyes érzéseim vannak. A legfőbb célunkat elértük, hiszen a szlovénok legyőzésével kiharcoltuk a részvételt a 2022-es U19-es világbajnokságra, ami egyértelműen büszkeséggel tölt el. Viszont ami a tizenkettedik helyezést illeti, úgy éreztem, hogy több volt bennünk ennél, de sajnos ezt nem sikerült megmutatnunk, ami miatt csalódottabban jöttem haza. Ami biztos, hogy a kudarcokból és a sikerekből is erőt fogok meríteni a következő szezonra. Nagyon hálás vagyok, hogy ott lehettem a junior Eb-n, hiszen így tudatosíthattam magamban, hogy kemény munkával hova juthatok el. Mik az erősségeim, vagy éppen ellenkezőleg, miben kell még fejlődnöm – nyilatkozta fiatal játékosunk, aki az EHF Respect Your Talent programjának keretein belül a workshop egyik nagykövetével, a BL-győztes szerb sztárirányítóval, Andrea Lekiccsel is találkozhatott, ugyanis az egyik Eb-mérkőzésen a teljesítményével kivívta a „Meccs Legjobbja” címet és ez volt a jutalma.

Az egyik szünnapon egy ilyen workshopon vehettek részt azok a játékosok, akik valamelyik meccsen elnyerték a „Meccs Legjobbja” címet, így lehettem ott én is. Andrea Lekics tartotta az előadást, beszélt a média szerepéről és annak kezeléséről a sportban, az antidoppingról és mental coachingról is. Szinte felfoghatatlan, hogy találkozhattam vele. Hatalmas megtiszteltetésnek éreztem, hogy egyesével külön is beszélgetett velünk és még inkább motiváltabb lettem, hogy profi szeretnék lenni – mesélte érdeklődésünkre Zsákovics Sára.

 

címlapfotó: Women's 19 EHF EURO 2021 Facebook