Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Virágzó együttműködés: rekordszámú SZKKA-játékos lett az ELTE SEK hallgatója

Virágzó együttműködés: rekordszámú SZKKA-játékos lett az ELTE SEK hallgatója

Az évek óta tartó együttműködés idén elérte az eddigi csúcspontját, hiszen szeptembertől rekordszámú, hat játékosunk is felvételt nyert az ELTE Savaria Egyetemi Központra: Pődör Blanka, Fritz Noémi, Horváth Alexandra, Milica Raicevic, Katarina Tanaskovics és Elena Livrinic is a szombathelyi egyetem hallgatója lett.

Kifejezetten örömteli, hogy az elmúlt évek együttműködésének és kommunikációjának megvan az eredménye, hiszen több játékos már tudatosan azért választja klubunkat, mert a sport utáni életre gondolva itt van lehetősége a felsőoktatásban is képezni magát.

Klubunknak továbbra is a célja és az elképzelése, hogy a nálunk kézilabdázó gyerekek számára olyan teljes karrier jövőképet tudjunk biztosítani, ami a profi sportpályafutás mellett versenyképes ELTE-diplomát foglal magában. Célunk, hogy diplomás élsportolókat neveljünk, ami nem csak klubunkat, de az ELTE Savaria Központot is csábítóvá teszi a fiatalok számára.

Azért is igazoltam az SZKKA-hoz, mert jó esélyem volt arra, hogy az ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatójaként folytathatom tanulmányaimat. Pszichológus szakos hallgató vagyok, ugyanis szeretnék sportpszichológus lenni, amivel másoknak is tudok segíteni és magamat is tudom fejleszeni. Még csak ezen a héten kezdődött az egyetem, de már látom, hogy lesznek nehéz tárgyaim, ugyanakkor a kedvencem is megvan már – nyilatkozta a klubunkhoz nyáron érkező fiatal kapusunk, Fritz Noémi.

Sajátnevelésű irányítónk, Pődör Blanka a klubunk által elképzelt életpálya-modellt követve a Nagy Lajos Gimnáziumból felvételizett az ELTE SEK-re, hogy helyben maradva válhasson diplomás élsportolóvá.

Mindenképp Szombathelyen szerettem volna maradni és az ELTE nagyon magas szintű oktatást kínál, ami vonzó volt a továbbtanulásom szempontjából, így nem volt nehéz meghoznom ezt a döntést. Sportszervező szakos hallgató vagyok, nagyon érdekel a sport és a menedzsment világa, illetve a nővérem is nagyon sok jót mesélt erről a szakról, hiszen ő is ide jár – mesélte Pődör Blanka.