Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

„Visszahozzuk a kézilabdát Szombathelyre!”

Szurkolóink a Városházán, majd a Megyeháza előtt adták át a helyi politikusoknak az eddig összegyűlt több ezer aláírást.
„Visszahozzuk a kézilabdát Szombathelyre!”

Horváth Dóra és Stifter Márk, az SZKKA Szülői Munkaközösség és a Blue-White Lions Szurkolói Kör nevében ma a városházán és a Berzsenyi téren járt, ahol átadták az eddig összegyűlt aláírásokat Puskás Tivadar polgármesternek, illetve Balázsy Péter, Koczka Tibor és Nemény András polgármester-jelölteknek.

Elképesztően sikeres volt a szurkolók kezdeményezése, hiszen mint megtudtuk, alig néhány nap alatt közel kétezer aláírás jött össze. Stifter Márk azonban elmondta, nem állnak le, tovább folytatják a gyűjtést, ha kell, meg sem állnak tízezerig.

Puskás Tivadar utolsó munkanapján megígérte, hogy bárki is lesz az utóda, át fogja adni neki is az összegyűjtött aláírásokat.

„Szombathelyiként a szombathelyi sportsikerek fontosak számomra is”

- Ott voltam az első hazai mérkőzésen is, jó volt látni, hogy ilyen sok ember kíváncsi a kézilabdára Szombathelyen - mondta a szurkolóknak Balázsy Péter. A teljes nyilatkozatot nézd meg az alábbiakban!

 

 

Kockza Tibor is egyet értett a kezdeményezéssel

- Teljesen egyet értek mindennel, én eddig is támogattam az ügyet, és azt is elárulhatom, hogy amíg alpolgármesterként én voltam polgármester úr első számú helyettese, amikor szabadságon volt, számon is kértem a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető cég ügyvezetőjét, Gál Sándort, hogy a június 18-i közgyűlési határozat ellenére miért nem mehet be a csarnokba az SZKKA. Az Aréna Savariával semmi gond nem volt, nagyon sajnálom, hogy a másik létesítménnyel nem sikerült megegyezni. Amennyiben a jövőben lesz rá módom, természetesen meg fogom tenni a szükséges lépéseket - mondta el Koczka Tibor.

„Visszahozzuk a kézilabdát Szombathelyre!”

- Ez a kétezer aláírás tényleg hatalmas szám - mondta Nemény András, miután átvette a paksamétát. - Politikustársaimmal az a tervünk, hogy a város közösen hozna mindenről döntést Szombathelyen, de úgy látom, hogy a sportszerető közönséget már nem kell erről a témáról megkérdezni, hiszen teljesen egyértelmű ezzel kapcsolatban a véleményük. Ezt nemcsak, hogy tiszteletben tartjuk, hanem mellé is állunk. A sportban a valós teljesítményt akarjuk díjazni, márpedig az SZKKA-nál van valós teljesítmény. Természetesen kint voltam az Alba Fehérvár elleni meccsen is, tényleg szuper volt, látszik, hogy sok szombathelyi szereti a kézilabdát, ez nem is kérdés. A legfontosabb, amit el kell, és el is fogunk érni, hogy amíg nincs meg a legideálisabb megoldás, addig is hazai pályán tudjon játszani a csapat, ezért ennek első lépéseként visszahozzuk a kézilabdát Szombathelyre! A csarnoképítés egy hosszabb távú folyamat, erről majd akkor tudunk érdemben beszélni, ha látjuk, milyen feltételei lesznek ehhez a klubnak és a városnak. Én természetesen nem vagyok ellenére az új csarnoknak sem.