Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Leküzdöttük a démonjainkat és visszavágtunk a Komáromnak

Végig szoros rangadót tudtunk megfordítani, ami lélektanilag rengeteget jelent a csapatnak és amivel sokat léptünk előre.
Leküzdöttük a démonjainkat és visszavágtunk a Komáromnak

Vasárnap este újabb fontos rangadó várt csapatunkra, a Komárom elleni idegenbeli derbin nem titkolt célunk volt, hogy kijavítsuk a múlt heti hazai botlást, valamint hogy visszavágjunk riválisunknak az első fordulóban elszenvedett vereségért. A találkozó első perceiben felváltva estek a gólok, majd eladott labdák és rontott lövések miatt a háromgólos előnybe kerültek a hazaiak, 8-5. A folytatásban aztán folyamatosan dolgoztuk le a különbséget, a 25. percben egyenlítettünk is, de a szünetre végül egygólos hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok, 15-14.

A fordulást követően is fej-fej mellett haladtok a csapatok. Szorosan alakult a rangadó, a kiélezett, feszült pillanatok pedig mindkét oldalon rengeteg hibát eredményeztek. Az idegek harcában aztán Pődör Rebeka vette vállára az SZKKA-t és csapatkapitányunk góljával hosszú idő után visszavettük a vezetést, 17-18. Óriási izgalmak maradtak a hajrára is, az utolsó tíz perc 21-21-es döntetlenről indult. A vérbeli rangadó végjátéka is több fordulatot tartogatott, de a legfontosabb pillanatokban mi tudtunk higgadtabbak maradni. A meccs végleg így is csak az utolsó percben dőlt el: a 28-26-os győzelmünkkel visszavágtunk a Komáromnak az őszi hazai vereségért és nagyon fontos két pontot gyűjtöttünk be idegenben.

- A múlt heti meccs és a Komáromtól elszenvedett őszi vereség is ott motoszkált a lányok fejében, ami miatt az első félidőben sok ziccert hagytunk ki. A második félidőben leküzdöttük a démonjainkat és hátrányból megfordítottuk a szoros rangadót, amivel sokat léptünk előre. Ezzel a győzelemmel magunk mögött hagytuk a szezon első meccse óta cipelt terhet, feszültséget és ezzel új időszámítás kezdődhet – értékelt Pődör Zoltán vezetőedző.

Köszönjük Szurkolóinknak, hogy ismét elkísérték idegenbe is a csapatot!

Komáromi VSE – Szombathelyi KKA 26-28 (15-14)

NB I/B 16. forduló, Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok

SZKKA: Christe 1 – Kiskartali 2, Kulcsár 2, Szmolek 4, Pődör R. 13, Horváth A. 2, Varga N., Pődör B. 3, Tanaskovics, Balogh P. 1, Dombi, Szendrei, Győri, Biró, Fritz (K), Balog J. (K) Vezetőedző: Pődör Zoltán