Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Visszavágtunk az Orosházának

Remek védekezéssel és igazi csapatmunkával tartottuk itthon a két pontot.
Visszavágtunk az Orosházának

Hét nap alatt a harmadik mérkőzésünket játszottuk vasárnap délután, amikor az OXXO Energy Orosházi NKC együttesét láttuk vendégül az Aréna Savariában. Csapatunk a visszavágás reményében lépett pályára, ugyanis az ősszel 32-31-es vereséget szenvedtünk az Orosháza otthonában. Szorosan alakultak az első percek, Pődör Rebeka lőtte az első három találatunkat. A fizikális ellenfelünkkel szemben gyors gólokkal próbáltunk operálni, 9-7-es vezetésünknél időt kértek a vendégek. Kiváló védekezésünknek köszönhetően hosszú percekig gól nélkül tartottuk az Orosházát, így sikerült elhúznunk öt góllal, 12-7. Az első játékrész hajrájában visszakapaszkodott a vendégcsapat, a szünetben 14-11-et mutatott az eredményjelző.

Látványos megmozdulásokkal és a megszokott kemény védekezéssel kezdtük a második játékrészt. A lányok nagy akarattal játszottak és igazi csapatmunkával folyamatosan növelni tudtuk a különbséget. Teljesen átvettük a játék irányítását, 22-14-nél a vendégek mestere próbálta felrázni csapatát. Hiába, a folytatásban nem csak magabiztosan őriztük előnyünket, de átléptük a tízgólos különbséget, amivel végleg eldőlt a két pont sorsa (29-19). A hajrában ugyan kozmetikázni tudott az eredményen az Orosháza, de összességében a védekezésünk és az igazi csapatjáték meghozta a gyümölcsét és végül hatgólos győzelemmel vágtunk vissza az őszi vereségért.

Köszönjük a szurkolást!

Szombathelyi KKA – OXXO Energy Orosházi NKC 30-24 (14-11)

NB I/B 23. forduló, Aréna Savaria, 400 néző

SZKKA: Christe – Balogh P. 2, Pődör B. 6, Szmolek 1, Pődör R. 9, Kulcsár 2, Varga N. Csere: Horváth A. 6, Tanaskovics, Győri 4, Biró, Török, Fritz (K). Vezetőedző: Pődör Zoltán