Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

XIII. Főnix Kupa: irány Debrecen, hajrá csajok!

A hétvégi Főnix Kupára az U11, U12 és az U13-as korosztályban indít csapatot egyesületünk.
XIII. Főnix Kupa: irány Debrecen, hajrá csajok!

A január 31 - február 2 között megrendezendő debreceni tornát fiú és leány kategóriában is u10, u11, u12, u13 és u14 korosztályban bonyolítják le.

U11-es csapatunk a Bödei Dorka, Gyulai Emma, Iszak Tamara, Kiss Panna, Jelencsics Amarilla, De Paula Yasmin, Horváth Lili Sebestyén Csenge, Spanyó Panni, Szabó Dóra, Süle Szófia, Simon Emese, Tüzes Míra és Unger Viktória összeállítású kerettel vág neki a tornának. 

- Szeretném hogy izgalmas, és küzdős meccseink legyenek a hétvégén! Tanulni és rutint szerezni megyünk de nekem a legfontosabb az élményszerzés - fogalmazott az indulás előtt Debreczeni Luca edző. 

,,Lányaink" ma 16.20-kor a hajdúszoboszlói csapat ellen lépnek először parkettre.  

Az u12-es lányaink 14 fős - Ádám Júlia, Babos Kincső, Bősze Olívia, Derdák Sára, kapus, Gerencsér Lea, Gróf Gréta, Halász Tímea, Konecsni Kitti, Lang Regina, Lepsényi Judit, Németh Emma, kapus, Pintér Szofi, Simon Ivett, Vígh Zorka - kerettel utaznak a Főnix Kupára. 
- A mi korosztályunkban 16 csapat szerepel. Nagyon erős mezőny jött össze. A legjobb 4 közé csak a csoport elsők kerülhetnek, amihez az kell, hogy mind a 3 csoportmeccsünket meg tudjuk nyerni. Pénteken este a Hódmezővásárhelyi LKC, szombaton az Érdi Sport Kft és a Hajdúnánás SK ellen mérkőzünk. Nagyon nehéz lesz, de felkészültünk, a lányok már a Student Kupán is szépen kézlabdáztak és azóta nagyon sokat dolgoztak. A héten már csak arra figyeltünk, hogy a játékunkat be tudjuk gyakorolni. Mindenki nagyon várta az utazást. Remélem a betegség most elkerüli a csapatunkat - válaszolta érdeklődésünkre Debreczeni György edző.

Csapatunk 18.10-kor a hódmezővásárhelyiek ellen kezdik meg szereplésüket. 

Az u13-as csapatunk a Horváth Luca, Oláh Gabriella, Kasparik Fanni, Szlámer Réka, Kasper Lilien, Bozsodi Eszter, Lékai Odett, Baranyai Emma, Tárnoki Gréta, Takács Klaudia, Borhy Sára, Kiss Jázmin, Horváth Lara, Grebenár Réka és Ceglédi Boglárka.összeállításban várják a torna első mérkőzését.  
- A 2007-es születésű lányainkkal január 2-án kezdtük meg a felkészülést, azóta javában zajlik az alapozás. Az egész heti edzésmunkát és sok futást terheljük le remélhetőleg szoros mérkőzésekkel. A torna célja a sok futás mellett a kemény védekezés és a támadójáték gyakorlása lesz. Szeretnénk látni, hol tartunk most, illetve mennyire vagyunk eredményesek olyan csapatok ellen, akiknek játékával nem találkozunk a megszokott, régiós bajnokságban - tudtuk meg Nardai Viktória edzőtől.

Az u13-as korosztályban egyébként 12 csapat nevezett, a “B” csoportban a Balmazújvárosi LKSE, a Budai Farkasok, illetve a DKKA NKFT csapatai ellen játszunk csoportmérkőzéseket. Vers Ákos és Nardai Viktória csapata ma 17:30-kor a DKKA NKFT csapata ellen játssza első mérkőzését.