Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A felnőttek között is jól megálltuk a helyünket!

13-14 éves lányaink hétvégi sárvári szereplését Pődör Zoltán, a csapat edzője értékelte.
A felnőttek között is jól megálltuk a helyünket!

ITT már megírtuk, hogy szombaton kísérleti jelleggel, külön engedéllyel vett részt a 2004-es születésű játékosainkból álló csapatunk az NB II-es csapatoknak Sárváron szervezett felkészüési tornán. A tavalyi északnyugati bronzérmes Bük ellen a félidőben még vezettünk is, aztán 24-26-ra, majd a 3-4. helyért rendezett meccsen, a Sárvár ellen 17-22-re maradtunk csak alul. A torna értékelésére a csapat edzőjét, Pődör Zoltánt értük meg.

Terveink szerint jövőre már felnőtt bajnokságban szerepel ez a csapat, ezért mindenképpen ki kellett próbálni magunkat. Összességében elégedett vagyok a szakmai felkészülésünket kiválóan szolgáló tornán nyújtott teljesítményünkkel. Az előzetes várakozások ellenére mindkét ellenfelünkkel szemben sikerült szoros csatát vívnunk.

Büszke vagyok a lányokra, hiszen mindenki bebizonyította, hogy alkalmas a felnőttek közötti játékra. Lőrincz Brigitta, Lakatos Lizett és Horváth Anna kiválóan kézilabdázott, utóbbi a csapat legjobb játéksoának járó különdíjat is kiérdemelte. Úgy gondolom, hogy mindenki kitett magáért, mindkét NB II-es csapat ellen tartottuk a lépést, sőt a Bük ellen egy kis szerencsével nyerhettünk is volna.

Számunkra kiváló szakmai felkészülés jelentett a torna, céljainkat teljesítettük, sokat dolgoztunk lábon, mind az előrerohanást, mind a nyitott védekezést mesterien alkalmaztuk, az utóbbit egyébként több szakmabeli meg is jegyezte és elismerően nyilatkozott rólunk – fogalmazott érdeklődésünkre Pődör Zoltán.  

Aki ott volt Sárváron, a hétvégén láthatta, hogy védekezésben és támadásban is nagy volt a leterhelés, fiatal csapatunk megérdemelt volna egy érmet, de így is nagy elismerés érte együttesünket, hiszen mi kaptuk a legsportszerűbb csapatnak járó különdíjat. Szép volt, lányok!