Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Pénteken a Boglári Akadémia-SZISE csapatát fogadjuk

A tehetséges fiatalokból álló újonc érkezik az Aréna Savariába.
Pénteken a Boglári Akadémia-SZISE csapatát fogadjuk

A múlt heti, Mosonmagyaróvár elleni egygólos győzelem után pénteken 16 órától újabb felkészülési mérkőzésen lép pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es csapata. Ezúttal az élvonalban újonc Boglári Akadémia-SZISE együttesét látjuk vendégül az Aréna Savariában. Aktuális ellenfelünk a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Szent István SE együttműködésének köszönhetően bontogathatja szárnyait az NB I-ben. A csapat zöme ifjúsági válogatott játékosokból áll, így a magyar kézilabda nagy reménységeit is láthatjuk az Arénában. Honlapunk Marosán György vezetőedzőt kérdezte a várakozásairól. 

- Az előző meccsen is sok pozitívumot láttam, bízom benne, hogy ezen a héten még annál is többet fogok és látszódni fog az a plusz egy hét, amit dolgoztunk. Olyan dolgokat is fogunk gyakorolni, amit az előző mérkőzésen nem gyakoroltunk és tisztában vagyunk vele, hogy ez még nem fog olyan jól menni. Az elsődleges szempont, hogy gyakoroljunk és edzünk. Más stílusú csapat érkezik most, mint a Mosonmagyaróvár volt, valószínűleg magasabb támadásszám lesz. Kardinális lesz a visszarendeződés, mert ellenfelünk gyors játékot játszik. Remélem sikerül megint győzni, még ha az eredmény másodlagos is. Ellenfelünk egy fiatal tehetségekből álló csapat, amely előtt szép jövő áll. Biztos hasznukra lesz, hogy az első osztályban indulhatnak - fogalmazott Marosán György. 

A héten nem csak felnőttek, hanem ificsapatunk is edzőmérkőzést játszik a Boglári Akadémia-SZISE együttesével. Az ellenfél eredetileg az osztrák Hypo-val játszott volna, de a járványhelyzet miatt nem utaznak külföldre, ezért felkérték klubunkat egy csütörtöki mérkőzésre is. Az SZKKA természetesen a segítségükre sietett, így csütörtökön 13.30-as kezdéssel lép pályára ificsapatunk az Aréna Savariában. 

Természetesen mindkét edzőmeccsre várjuk Kedves Szurkolóinkat. A belépés ezúttal is díjtalan, a nézőtérre nem vonatkozik korlátozás, de továbbra is kérjük drukkereinktől a biztonsági előírásaink betartását. Vigyázzunk egymásra, hajrá SZKKA!