Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Építjük a jövő csapatát: Két fiatal tehetségünkkel is szerződést hosszabbítottunk

Az NB I-ben is rendszeresen lehetőséghez jutó Szmolek Apollónia és Christe Dalma is az SZKKA játékosa marad.
Építjük a jövő csapatát: Két fiatal tehetségünkkel is szerződést hosszabbítottunk

Az NB I-es bennmaradás mellett továbbra is legfontosabb célunk, hogy már a jövőre is gondolva Szombathelyen tartsuk klubunk legnagyobb értékeit. Örömmel jelenthetjük be, hogy sikeresen építjük tovább a jövő csapatát, hiszen válogatott játékosaink után két ifjúsági korú tehetségünkkel, Szmolek Apollóniával és Christe Dalmával is szerződést hosszabbítottunk.

A 2002-es születésű beálló, Szmolek Apollónia klubunk saját nevelésű játékosa, már a 2019/2020-as idényben bemutatkozott az NB I-ben, az elmúlt hetekben pedig rendszeres már játéklehetőséget kapott az élvonalban, amivel tudott is élni.

- A legfontosabb tényező a hosszabbítással kapcsolatban az, hogy az eddigi tudásomat a klubnak és a vezetőedzőnknek köszönhetem és úgy gondolom, hogy itt még nagyon sokat tanulhatok. Hálás vagyok minden lehetőségért, amit az NB I-ben kapok, igyekszem is élni ezzel, nagy bennem a bizonyítási vagy. Azt gondolom, hogy a csapatban sokkal több van, mint az amit az első félévben mutattunk és hiszem, hogy a sok munka meg fogja hozni a gyümölcsét. Bízom benne, hogy folytatjuk ezt a jó sorozatot, amit most elkezdtünk. A jövőben is a legfontosabb számomra, hogy sok tapasztalatot szerezzek és fejlődjek minden téren – nyilatkozta Szmolek Apollónia.

A szintén 2002-es születésű Christe Dalma 2019-ben Győrből érkezett Szombathelyre. Fiatal hálóőrünk a bravúrvédéseivel már NB I-es csapatunk kapujában is többször bizonyította rátermettségét és megtalálta számításait az SZKKA-nál.

- Már a harmadik szezonomat töltöm Szombathelyen és rengeteget tudtam fejlődni ez alatt az idő alatt. Az edzők és a stáb rengeteget foglalkoznak velünk, fiatalokkal, így nem is volt kérdés számomra, hogy még legalább két évig SZKKA-mezt öltsek magamra. Örülök, hogy az elmúlt időszakban új lendületet kaptunk az NB I-ben és így tudunk küzdeni a bennmaradásért. Hálás vagyok a lehetőségért és igyekszem minden alkalommal bizonyítani. A klubnál fegyelmezett és kemény munka zajlik, mindig nagyon jó kapusedzőktől tanulhattam és tanulhatok most is, ami egy fiatal számára elengedhetetlen. A jövőben szeretnék meghatározó játékossá válni Szombathelyen. Szeretném meghálálni és visszaadni mindazt, amit kaptam a klubtól és a szurkolóktól – fogalmazott Christe Dalma.

Christe Dalma és Szmolek Apollónia is aláírta új szerződését

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK