Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Füzesi Ferenc: érvényesítjük a hazai pálya előnyét!

Felnőtt csapatunk vezetőedzője szerint a pilisvörösvári győztes tavaszi rajt után a 6. helyen álló Rinyamenti KC sem okozhat gondot, ám a védekezésen és a játék szervezettségén javítani kell!
Füzesi Ferenc: érvényesítjük a hazai pálya előnyét!

Az NB I/B 15. fordulójának február 10-i játéknapja előtt ITT már megírtuk, mit vár két kulcsjátékosunk, most a vezetőedző várakozásait olvashatják. 

Mi volt az első tavaszi meccs tanulsága?
A kritika mindig használ. Még győzelem esetén ki kell küszöbölni a hibákat, a héten sokat dolgoztunk a hibák kijavításán, azt szeretném, ha minél jobban játszanánk, de nemcsak a kritikába, a dicséretekbe is legalább ekkora energiát fektettem, mert egyensúlyra törekszem. A lényeg, hogy az első hazai meccsen szeretnénk a Pilisvörösváron ejtett hibákat kiküszöbölni és érvényre juttatni a hazai pálya előnyét. Bízom benne, hogy a Rinyamenti nem okoz gondot nekünk és várom, hogy a szurkolóinkat kiszolgálva otthon tartsuk mindkét pontot.

Mit jelent ez konkrétan?
Azt szeretném, ha a játékunk kisimulna és kiegyensúlyozottabb lenne. A héten megtartott edzéseken sokat tettünk azért, hogy mindez kialakuljon, de tudjuk, hogy a puding próbája az evés. Ezért aztán a meccsen látjuk meg, hogy mindez hogyan alakul. 

Milyen ellenfélre számíthatunk?
A nagyatádiaknak jól összerakott csapatuk van, felvételről láttam a Haladás elleni meccsüket, a második félidőben meggyőzőek voltak, jó átlövőik vannak, az egész csapat gyors játékra képes. 

Mit várhatunk, mi, szurkolók?
Egy jó ellenféllel szemben egy nagyszerű meccset. Arra kell törekedni, hogy keményen védekezzünk és, hogy az erős átlövőiket távol tartsuk a lövő zónától, illetve a gyors játékukat megtörjük a széleken. Nagyon várom, hogy a Rinyamenti ellen dinamikus, jó játékkal szerezzünk örömet szurkolóinknak. Nem várom el, hogy hiba nélkül játszunk, az lehetetlen is, de a játék szervezettségén folyamatosan, így már szombat délután is javítanunk kell.    

A Swietelsky-Szombathelyi KKA - Rinyamenti KC meccs szombaton 16 órakor kezdődik az Egyetemi Sportcsarnokban. Szurkoljon a helyszínen Ön is!