Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Győri Viktória ismét a szlovák válogatott szűk keretében

Klubunk 2003-as születésű beállója világbajnoki selejtezőn folytathatja válogatott szereplését.
Győri Viktória ismét a szlovák válogatott szűk keretében

Örömmel jelenthetjük be, hogy a Szombathelyi KKA 19 éves játékosa, Győri Viktória ismét meghívót kapott a szlovák felnőtt válogatottba. A 2003-as születésű beállósunk a Szombathelyre igazolása óta került be újra előbb a szlovák ifjúsági, majd idén a felnőtt nemzeti együttesbe, melyben márciusban Európa-bajnoki selejtezőn debütált. Győri ezúttal is ott van szűkített keretben, mely egy hete kezdte a felkészülést a 2023-as világbajnokság selejtezőire. A szlovákok a múlt héten két vesztes edzőmérkőzést vívtak Montenegró ellen.

- Nagyon örülök, hogy újra meghívót kaptam a válogatottba, hatalmas megtiszteltetés számomra, hiszen ezért is dolgozom egész évben. Fárasztó edzéseken és megbeszéléseken vagyunk túl az első héten, de jól érzem magam, a felnőtt csapat játékosai is befogadóak és segítőkészek. Két edzőmérkőzésen már túl vagyunk a nagyon erős kerettel rendelkező montenegrói válogatott ellen, amely komoly nemzetközi szintű játékosokból áll. Sokat tanultunk ebből a két meccsből és próbáljuk kijavítani a hibáinkat a kvalifikációs találkozókra.

Győriéknek a világbajnoki selejtezők első szakaszában egy Lettország elleni oda-visszavágós párharcot kell megvívniuk. Szerdán hazai pályán, vasárnap idegenben játszanak a lettekkel.

- A Lettország elleni kvalifikációs párharcban természetesen a célunk a továbbjutás. Próbálunk az erősségeinkre építeni és javítani az eddigi hibákat. Mivel még fiatal vagyok, ezért számomra a tapasztalatszerzés és a fejlődés a legfontosabb. Próbálom a maximumot kihozni magamból és ha lehetőséget kapok, akkor élni vele és segíteni a csapatot – nyilatkozta Győri Viktória.