Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Három 15 éves tehetségünk került fel a serdülőből az ifibe

Bátran élünk a „felfelé versenyeztetés” lehetőségével: Pham Lien Eszter, Wutschi Verona és Tóth Bettina is megugrotta a szintet.
Három 15 éves tehetségünk került fel a serdülőből az ifibe

Ahogy arról előző cikkünben beszámoltunk: stabil háttérrel működő klubunk akadémiai és utánpótlásrendszere is kiválóan működik, továbbra is teljes jövőképet és folyamatos fejlődési lehetőséget tudunk biztosítani az egyesületben kézilabdázó gyerekek számára. Ennek fontos pillére a felfelé versenyeztetés is, aminek lehetőségéhez szintén mindig bátran nyúlunk. Ennek ékes bizonyítéka, hogy serdülő csapatunk három meghatározó játékosa, Pham Lien Eszter, Wutschi Verona és Tóth Bettina is felkerült az ifjúsági együttesbe, így 15 éves tehetségeink a következő idényben az ifi I. osztály mellett a felnőtt NB I/B-ben pallérozódhatnak már.

- Párszor már volt lehetőségem együtt edzeni a csapattal, mindig nagyon örültem neki. Ez után is mindent meg fogok tenni, hogy hasznos tagja legyek a társaságnak. Beilleszkedni egy új közösségbe mindig nagy kihívás. Rengeteget kell még fejlődnöm, hogy arra a szintre jussak, mint a többiek. Hiszem, hogy sok munkával ezt is el tudom érni. Legnagyobb és legfontosabb célom, hogy fejlődjek azokon a területeken, ahol hiányosságaim vannak – nyilatkozta honlapunknak az SZKKA saját nevelésű szélsője, Pham Lien Eszter.

 A 15 éves Wutschi Verona is már gyermekkora óta egyesületünkben kézilabdázik, a serdülőcsapat egyik legtehetségesebb játékosaként léphet meg újabb szintet, az irányító az előző idényben összesen 110 gólt lőtt a különböző bajnokságokban.

- Várom már a következő idényt és nagyon-nagyon örülök, hogy már az ifi csapatban számítanak rám, ez óriási megtiszteltetés és egyben kihívás is számomra. A bajnokságban természetesen mindig a csapat legjobb szereplése a cél, idén sem lesz ez másképp. Remélem, hogy sérülésmentesen tudom segíteni a csapatot a legjobb eredmény elérésében – mondta Wutschi Verona.

(Wutschi Verona a címlapfotón)

A harmadik tehetségünk, a szintén 2005-ös születésű Tóth Bettina is nagyon örül a lehetőségnek és nagy motivációval várja az idényt az ifistákkal.

- Nagyon örülök a lehetőségnek, ez nagy előrelépés számomra. Szeretném minél jobb játékkal meghálálni a bizalmat. Nagy motivációval vetem magam bele a munkába, óriási kihívás és szeretnék élni a lehetőséggel. A következő szezonban az a célom, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a csapattal, hozzuk ki magunkból a maximumot. Saját magammal szembeni elvárásom pedig a további fejlődés és minél több játéklehetőség – fogalmazott Tóth Bettina.

További sikereket és eredményes szezont kívánunk a lányoknak!