Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Jó védekezés, gyors gólok - győzelem a Hazena Kynzvart ellen

Jó védekezés, gyors gólok - győzelem a Hazena Kynzvart ellen

Az egy héttel ezelőtti Hypo elleni győztes edzőmeccs után a MOL Extraligában és EHF Európa Kupában is induló cseh, Hazena Kynzvart együttese volt az ellenfelünk a második nyári felkészülési mérkőzésünkön.

Szurkolóink a kezdésre megtöltötték az egyetemi sportcsarnok lelátóit, így nem csak remek hangulatban, de kiváló formában is kezdtük a találkozót: Christe védése után csapatkapitányunk, Pődör Rebeka gólja nyitotta a mérkőzést. Az első perctől feszes, kemény védekezést mutattunk, a vendégcsapat az ötödik percben talált be először. A túloldalon viszont villámgyorsan születtek a gólok, 5-1-es állásnál időt is kértek a csehek. A rövid szünet után ugyan közelebb zárkózott ellenfelünk, de így is uraltuk az összecsapást. Újabb jó védekezések és Christe védéseit követően a 25. percben már hét góllal is vezettünk, a szünetben aztán 17-11-et mutatott az eredményjelző.

Ahogy múlt héten a Hypo ellen, Csatlós Csenge ezúttal is két védéssel nyitotta a második játékrészt, közben pedig egyre nagyobbra nyílt az olló, 21-12. Csatlós újabb bravúros hárítását Pődör Rebeka gólja követte, ami már a tízgólos különbséget jelentette a csapatok között, 23-13. A folytatásban állandósult a 10-12 gólos különbség, nem engedtük közelebb jönni a vendégeket. A találkozó hajrájában több hiba és még több kétperces kiállítás is becsúszott mindkét oldalon. Nem mindennapi eseményeknek is tanúi lehettünk az utolsó percekben: négyszeres emberhátrányba kerültünk, így két mezőnyjátékossal rohamoztunk, de Kazait ez sem akadályozta meg a gólszerzésben. A csehek ugyan tudtak csökkenteni a különbségen, de a győzelmünk egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben. Második felkészülési mérkőzésünket is magabiztosan nyertük meg, 34-25-re.

Köszönjük a támogatást!

Szombathelyi KKA – Hazena Kynzvart (cseh) 34-25 (17-11)

Felkészülési mérkőzés, Egyetemi Sportcsarnok, 300 néző

SZKKA: Christe – Kazai 5, Pődör B. 6, Szmolek 9, Pődör R. 4, Kulcsár 2, Varga N. 2 Csere: Csatlós (K), Szeberényi 1, Pálffy 2, Böhm, Balogh P. 1, Biró, Horváth A., Gönczöl 1. Vezetőedző: Vida Gergő