Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Még el sem tudja hinni, hogy világbajnoki ezüstérmesnek mondhatja magát

A magyar junior válogatott Christe Dalma számára fantasztikus élmény volt a világverseny.
Még el sem tudja hinni, hogy világbajnoki ezüstérmesnek mondhatja magát

Közösségi csatornáinkon már büszkén számoltunk be róla, hogy a Szombathelyi KKA fiatal kapusával, Christe Dalmával a keretében a magyar junior válogatott ezüstérmet szerzett az U20-as világbajnokságon.

A vasárnap véget érő szlovéniai tornán a mieink a csoportból való tükörsima továbbjutás után a középdöntőből is magabiztos győzelmekkel (Svájc, Horvátország) masíroztak tovább a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a dánok, majd az elődöntőben a svédek sem tudtak megálljt parancsolni a magyar csapatnak, amely hibátlan mérleggel jutott a döntőbe. A 2002-2003-ban születettek világbajnoki fináléjában végül a norvégoknak sikerült megállítani nemzeti együttesünk menetelését és megszakítani a 2018 óta tartó 29 meccses győzelmi szériáját. Az SZKKA kapusának . aki az USA elleni csoportmeccsen lépett pályára - nyakába tehát a torna végén világbajnoki ezüstérmet akasztottak és az egész torna óriási élmény volt hálóőrünk számára.

Hihetetlen élmény volt az egész világverseny – kezdte értékelését Christe Dalma. - Nagyon örülök, hogy ott lehettem a tornán és ezáltal a klubomat, az SZKKA-t is képviselhettem. Fantasztikus élmény volt az egész és új barátokkal is gazdagodtam. Remélem, hogy ezt a sok tapasztalatot és új impulzust Szombathelyen is tudom majd kamatoztatni. Egyelőre még el sem tudom hinni, hogy ez megtörtént, de nagyon jó érzéssel tölt el. Örülök, hogy részese lehettem a világbajnoki ezüstérmes csapatnak – így az SZKKA fiatal kapusa.