Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Mentorokkal segítjük a fiatal tehetségek fejlődését

A most induló mentorprogram lényege, hogy a felnőtt csapat ikonikus játékosai mentorálják, szárnyaik alá veszik a Jövő tehetsége program résztvevőit.
Mentorokkal segítjük a fiatal tehetségek fejlődését

Az idén életre hívott „Jövő tehetsége” programunk egy újabb modullal, egy újabb elemmel bővül: a mentorprogrammal szeretnénk további plusz segítséget, lehetőséget biztosítani fiatal tehetségeink mentális felkészítésében.

A mentorprogram lényege, hogy a felnőtt csapatunk ikonikus játékosainak lesz egy-egy mentoráltja a tehetségprogram résztvevői közül, akiket a szárnyaik alá vesznek és próbálják segíteni, tanácsokkal ellátni, inspirálni őket. Ettől azt várjuk, hogy a mentorok ösztönözni tudják a gyerekeket arra, hogy minél jobb és profi játékossá akarjanak válni.

- A saját tehetségprogramunknak lesz egy új eleme, amivel szeretnénk még jobban motiválni a tehetségekeinket. A mentorprogram azt jelenti, hogy a felnőtt csapat ikonikus játékosainak lesz egy-egy mentoráltja a tehetségek közül. A mentorok személyesen kommunikálnak a mentoráltakkal, biztatják őket, hibákat javítanak, vagy akár megerősítik a pozitívumokat. Azt gondoljuk, hogy ez egy plusz löketet adhat a gyerekeknek és ki tudnak tartani a sok lemondással járó versenysport mellett. A mentorok talán még jobban ösztönözni tudják a gyerekeket arra, hogy minél jobb játékossá akarjanak válni – mesélt a részletekről a mentorprogram megálmodója, Pődör Zoltán ügyvezető.


Mi is az a Jövő Tehetsége program?

A klubunk által megálmodott„Jövő Tehetsége” programunk az U15-ös korosztálytól az U19-ig működik. A tehetségprogram lényege, hogy a magas szintű edzések mellett egyénre szabott, további speciális képzéseket biztosítunk utánpótlásbázisunk azon tehetségeinek, akik hosszú távon az SZKKA-ban képzelik el jövőjüket, pályafutásukat. A mentorprogram mellett egyéni, posztspecifikus képzésekkel, plusz erőnléti és atlétikai edzésekkel, valamint sport mentáltréner segítségével próbáljuk a tehetségeinket felkészíteni a profi karrierre.