Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: Igazi csapatjáték, eggyel közelebb kerültünk a céljainkhoz

NB I/B: Igazi csapatjáték, eggyel közelebb kerültünk a céljainkhoz

Vasárnap délután a középmezőnyhöz tartozó SZISE együttesét fogadta az SZKKA ifjúsági csapata a felnőtt NB I/B-ben. A hétközi, NEKA ellen aratott siker után a lányokon az első perctől kezdve érződött a magabiztosság. Az első percekben felváltva estek a gólok, majd 3-5-ös állásról tudtunk fordítani, a 12. percben 7-5-re vezettünk, rögtön időt is kértek a vendégek. Szurkolóinknak köszönhetően remek hangulat uralkodott az egyetemi csarnokban, a lányok pedig jó játékkal hálálták meg a biztatást. Farkas Hanna bravúrvédéseinek is köszönhetően tovább növeltük előnyünket, 11-7-es állásnál újra időt kért a SZISE. A rövid szünet sem törte meg a lendületünket, mindkét kapu előtt a mi akaratunk érvényesült, így a félidőre 7 gólra növeltük a különbséget, 17-10.

A második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, a 37. percben már a „Tíz, tíz, tíz” rigmusok szóltak a lelátóról, utalva a két csapat közti különbségre, 22-12. Innentől kezdve már nem volt kérdéses, hogy melyik gárda hagyja el győztesen a pályát. Ifjúsági csapatunk nagyot harcolva, igazi csapatjátékot mutatva teljesen megérdemelten végül 30-22-re nyert és tett egy lépést célunk, a bennmaradás kiharcolása felé. Köszönjük a szurkolást!

Szombathelyi KKA U19 – Szent István SE 30-22 (17-10)

NB I/B Nyugati-csoport, 13. forduló

SZKKA: Farkas H. (K) – Horváth A. 7, Zsákovics 3, Győri 7, Pődör B. 4, Gabnai 2, Szabó T. 2 Csere: Wutschi 4, Temesvári 1, Török, Ihász, Tóth B., Lőrincz (K), Németh J. (K).