Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ragyogó győzelemmel zártuk a szezont, de feljutást nem ünnepelhettünk

Fiatal csapatunk hosszú utat tett meg idén és végül harmadik helyen zárta ezt a hektikus idényt.
Ragyogó győzelemmel zártuk a szezont, de feljutást nem ünnepelhettünk

A beköszönő nyárias meleg ellenére is telt házas csarnokkal és remek hangulattal kezdődött a szezon utolsó, sorsdöntő bajnoki mérkőzése, amely egyben Pődör Zoltán búcsúmeccse is volt vezetőedzőként.

A Levendula Hotel Algyő szerezte a találkozó első gólját, de a vendégek ekkor vezettek először és utoljára a találkozón. Pődör Blanka vezérletével magabiztos játékkal kerültünk folyamatosan előnybe, már a 10. percben öttel mentünk, 10-5. Christe Dalma is jó formában védett a kapuban, gyors gólokkal pedig növeltük a különbséget, 14-8-nál időt kért az Algyő. Ifjúsági korú tehetségeink is remekül szálltak be a meccsbe, a fiatalokból álló vendégcsapat nem igazán tudta tartani a lépést, a szünetben 19-12-es állást mutatott az eredményjelző.

A térfélcserét követően még magasabb sebességfokozatba kapcsoltunk, Varga Niki két gyors találata után már 10 gól volt a különbség, 22-12. Látványos játékkal és gólokkal szolgáltuk ki a nagyérdeműt, egy pillanatra sem lehetett kérdés, hogy behúzzuk a fontos mérkőzést. Mindenki hozzátett a győzelemhez, amely végül kiütéses is lett, de az örömünk így sem lehetett teljes.

A folytatásban ügyvezetői feladataira koncentráló Pődör Zoltán ragyogó győzelemmel búcsúzott vezetőedzőként, de a rivális Kozármisleny sem hibázott, így a feljutást jelentő ünneplés elmaradt a meccs után. Nagyon kevesen, mindössze egyetlen ponton múlott a visszajutás az NB I-be, így végül a harmadik helyen zártuk ezt a hektikus szezont, de az ősztől ismét az NB I-ért fogunk harcolni!

Köszönjük Szurkolóinknak az egész éves támogatást!

 

Szombathelyi KKA – Levendula Hotel Algyő 39-20 (19-12)

NB I/B 29. forduló, Egyetemi Sportcsarnok, 300 néző

SZKKA: Christe – Balogh P. 3, Pődör B. 9, Szmolek 3, Tanaskovics, Kulcsár 6, Varga N. 4 Csere: Pődör R. 3, Horváth A. 4, Győri 1, Biró 4, Török 2, Balog (K), Fritz (K) Vezetőedző: Pődör Zoltán