Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Serdülő korú tehetségeink nagyszerű debütálása a felnőtt NB I/B-ben

Büszkék vagyunk fiataljainkra, óriásit léptünk előre.
Serdülő korú tehetségeink nagyszerű debütálása a felnőtt NB I/B-ben

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a múlt hétvégén óriásit léptünk előre az SZKKA egyik legfőbb profiljában, a játékosnevelésben: utánpótlásnevelő hihetetlenül büszkék vagyunk rá, hogy három serdülő korú tehetségünk, Ihász Brigitta, Káli Natália és Marton Jázmin is bemutatkozhatott a felnőtt NB I/B-ben a Pénzügyőr ellen. Fiataljaink debütálása a vereséget leszámítva ráadásul remekült sikerült: Ihász Brigitta 4, Marton Jázmin 3 gólt lőtt, Káli Natália pedig a védekezésben vette ki a részét a csapatmunkából. A lányok honlapunknak mesélték el, milyen élményekkel gazdagodtak.

- Nagyon örültem, hogy lehetőséget kaptam egy ilyen szintű mérkőzésen a felnőttek között és hogy tudtam is élni vele. Már a hét közepén megtudtuk, hogy az idősebbekkel edzhetünk együtt, így fel voltam rá készülve, hogy esetleg szerepet kaphatok az NB I/B-ben. Minden edzésen próbálom a maximumot nyújtani, és örülök, hogy a kemény munkának meglett az eredménye, dolgozok tovább a sikerekért. Úgy érzem, hogy a vereség ellenére megálltuk a helyünket. Dolgoznom kell tovább, mert nem voltam teljesen megelégedve a teljesítményemmel, de sikerként élem meg, hogy a vezetőedzőnek tetszett a mutatott játékom – mondta Ihász Brigitta.

- Váratlanul ért a hír, hogy pályára kell lépnünk a felnőttek között, de nagy megtiszteltetésnek éreztem és örömmel vállaltam ezt a feladatot. Külön élmény volt számomra az is, hogy a csapattal együtt készülhettem, hiszen az edzések során sok új dolgot tanulhattam. Már sok éve az életem fontos része a kézilabda, ezért minden nap teszek is azért, hogy sikeres legyek benne, igyekszem aktívan rész venni az edzéseken és a meccseken. Sok munkával, kitartással, alázattal állok továbbra is a sporthoz, mert így tudom elérni az általam kitűzött célokat. Nagy kihívásnak éltem meg ezt a feladatot, a meccsen inkább védekezésben voltam jelen és olyan tapasztalatokat szereztem amelyeket  későbbiekben is hasznosítani fogom. A saját teljesítményemen azt gondolom még sokat kell javítanom, hogy a későbbiekben is helyt tudjak állni és erősíteni a csapatot – nyilatkozta Káli Natália.

- Számomra meglepetés volt, hogy meghívást kaptunk a felnőtt NB I/B-s csapatba, habár nagyon vártam már ezt a lehetőséget. Mivel a legjobb formámat akartam hozni a bemutatkozáson az edzéseken aktívan részt vettem. A bemutatkozásom úgy érzem, hogy jól sikerült, három gólt is tudtam lőni és a védekezés is jól ment. Szeretném, ha kaphatnék lehetőséget még az NB I/B-ben, hosszútávú célom pedig, hogy az NB I-es csapat tagja legyek – fogalmazott Marton Jázmin.