Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Győrből igazolt beállót ificsapatunk

Győri Viktória örömmel mondott igent az SZKKA megkeresésére.
Győrből igazolt beállót ificsapatunk

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az NB I/B-ben és Ifjúsági I. osztályban induló csapatunk keretében a nyáron nagy változások történtek, a távozók helyére összesen hét új játékos érkezett a gárdához. Az egyik erősítésünk a szlovák-magyar kettős állampolgár Győri Viktória, a beállót Győrből sikerült a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia kötelékéhez csábítani.

A vágsellyei születésű játékos hét évesen, általános iskolában kezdett el kézilabdázni. Első egyesülete a Dunaszerdahely volt, majd serdülő korában a Győri Audi ETO KC csapatához került, ahol a legutóbbi idényt az ifik között töltötte. Serdülőként szerepelt a szlovák korosztályos válogatottban, egy héttel ezelőtt pedig a magyar állampolgárságot is megkapta. Korábban emiatt nem játszhatott az NB I/B-ben, de most már ez az akadály is elhárult. 

- Megkeresett az SZKKA, és a fejlődésem szempontjából nagyon jó lehetőség láttam a csapatban. Az SZKKA mindig is egy nagyon jó, harcos és szimpatikus csapat volt számomra. Úgy éreztem, hogy szükségem van a váltásra, és szerintem a legjobb helyre kerültem. Egyénileg még nagyon sokat kell fejlődnöm védekezésben és támadásban is, de mindent megteszek a pályán azért, hogy segítsem a csapatot. Az álmunk, hogy az Ifjúsági I. osztályban bejussunk a Final Fourba, az NB I/B-ben pedig minél jobb helyezést érjünk el - nyilatkozta honlapunknak Győri Viktória.