Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Az SZKKA-nál szeretne NB I-es játékossá válni

Ificsapatunk új átlövője, Török Rebeka a Vasastól érkezett Szombathelyre.
Az SZKKA-nál szeretne NB I-es játékossá válni

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az NB I/B-s és Ifjúsági I. osztályban szereplő ificsapatunknál nagy mozgás történt a nyári átigazolási időszakban: a távozók helyére összesen hét új játékos érkezett az SZKKA keretébe. Klubunk egyik új játékosa Török Rebeka, a 18 éves átlövő a Vasas SC együttesétől szerződtettük.

A fiatal tehetség nagyszülei és szülei is kézilabdáztak, ezért nem is volt kérdés, hogy melyik sportágat választja. Első egyesülete a fővárosi HORT SE volt,  ahonnan először a Gödöllői SE-hez, majd 2015-ben a Vasas SC-hez igazolt. Török Rebeka az előző idény során az ifi elsőosztályban 65, a felnőt NB II-ben 33, a felnőtt NB I/B-ben 6 gólt dobott.  Új játékosunk elárulta, miért döntött úgy, hogy a Szombathelyi Kézilabdaklub és Akadémiában folytatja pályafutását.  

- Az eddigi pályafutásom során sokszor találkoztam az SZKKA-val a pályán, és mindig szimpatikus, fiatal csapatnak tűnt. Néhány hónapja felkerestek és egy nagyon jó lehetőséget ajánlottak, ezért elhatároztam, hogy ide szeretnék igazolni. Nagyon jól érzem magam eddig Szombathelyen. Nagy örömmel és lelkesedéssel kapcsolódtam be az itt zajló komoly szakmai munkába. Minden feltétel adott a saját és a csapat fejlődéséhez. Az edzők és a lányok is hamar befogadtak, segítenek megszokni az új környezetet - fogalmazott Török Rebeka, aki az NB I/B-ben a középmezőnyben, az Ifjúsági I. osztályban pedig az első négyben végezne az SZKKA-val

- Elsődleges célom, hogy több tapasztalatot szerezzek az NB I/B-ben, és szeretném majd kipróbálni magam az NB I-es csapatunkban is. Szeretnék kézilabdázni, ameddig csak tudok, hogy egyszer profi játékosnak mondhassam magam - nyilatkozta honlapunknak Török Rebeka.