Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

„A rangadókon sokszor megmutattuk már, hogy mire vagyunk képesek”

Lilja Gorilszka szerint készen állunk a szombati, Érd elleni rangadóra. Csapatkapitányunk harcos, fegyelmezett játékot vár a csapattól.
„A rangadókon sokszor megmutattuk már, hogy mire vagyunk képesek”

A bennmaradás szempontjából fontos mérkőzés vár a hétvégén NB I-es csapatunkra, hiszen közvetlen riválisunk, az Érd otthonában lépünk pályára. A rangadó előtt csapatkapitányunkat, Lilja Gorilszkát kérdeztük a várakozásairól.

- Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de azt is tudjuk, mennyire fontos, hogy győzzünk idegenben. Harcolnunk kell és az egész meccsen fegyelmezetten játszani. Mindannyian egészségesek vagyunk és amikor mindannyian egészségesek voltunk, akkor nem egyszer megmutattuk már a karakterünket. Úgy gondolom, hogy a hétvégén is kellő önbizalommal kell pályára lépnünk. Sokszor megmutattuk már a rangadókon, hogy mire vagyunk képesek – kezdte Gorilszka.

- Tavaly novemberben nehéz időszakon ment keresztül a csapat, de nem titok, hogy azóta az Érd elleni meccs van fókuszban. Hogyan sikerült a felkészülés erre a rangadóra? Készen álltok?

- Készen álltunk a novemberre is, amikor a kiemelt mérkőzéseink jöttek, jó formában éreztük magunkat arra a három rangadóra, ami várt ránk. Majd az első meccs előtt beteg lett szinte a teljes csapat, ami kihatással lett az egész hónapra. Harcoltunk, de fizikálisan leépültünk – emlékezett vissza csapatkapitányunk. - Ez most már azonban történelem, azzal foglalkozunk, ami előttünk áll. Küzdünk, hogy minél több mérkőzést megnyerjünk és teljesítsük a célunkat, újra maradjunk benn az első osztályban. Nem volt szünetünk, edzettünk végig, így visszanyertük a megfelelő kondíciónkat, mely nélkül nem lehet kézilabdázni. Készen állunk a hétvégi összecsapásra.

- Az előző szezon hajrájában sorsdöntő meccsen sikerült elhozni a két pontot az Érd Arénából. Szombaton mi lehet a kulcs, hogy győztesen hagyjuk el a pályát?

- Ahogy a legtöbbször az ilyen mérkőzéseken, a védelem, a védekezés lesz a kulcs. Nagyon fontos lesz, hogy fegyelmezettek legyünk, betartsuk a stratégiát támadásban és védekezésben is. A technikai hibák számát a minimumon kell tartani, gyorsan visszarendeződni, koncentrálni és türelmesnek lenni a védelemben. Ezek lesznek a legfontosabbak – nyilatkozta Lilja Gorilszka.