Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Az Érd sem találta az ellenszerünket, a huszonnyolcadik győzelem is kipipálva

Megyünk tovább a hibátlan, 100%-os bajnokságért.
Az Érd sem találta az ellenszerünket, a huszonnyolcadik győzelem is kipipálva

Rangadóhoz és bajnokcsapathoz méltó fogadtatásban részesült aranyérmes együttesünk az Érd elleni derbin, ahol a vendégek a kiadó feljutó helyért, mi pedig a ragyogó győzelmi sorozatunk folytatásáért szálltunk harcba. A nagyszerű atmoszféra mellett remek szellemben és kőkemény védekezéssel kezdtük a derbit, támadásban pedig Pődör Rebeka kezdett be erőteljesen, így 6-2-es állásnál azonnal időt kértek a vendégek. Megérkeztek a meccsbe az érdiek is, akik az első negyedóra végére ki is tudtak egyenlíteni, 9-9-nél már Vida Gergő rendelte magához játékosait. Ennek hatására az első félidő második felében újfent mi irányítottuk a mérkőzést, így a szünetre hatgólos előnnyel vonulhattunk, 19-13.

A térfélcserét követően aztán kicsit bennragadtunk az öltözőbe, a vendégcsapat villámgyorsan felzárkózott három találatra, ezért ismét Vida Gergő kért időt, 20-17. Újra fordult a kocka, elkezdtük játszani a saját játékunkat: kemény védekezéssel és gyors gólokkal ismét elhúztunk, 26-19-nél az Érdnek kellett időt kérnie. A folytatásban magabiztosan őriztük kiharcolt előnyünket, egészen az utolsó öt percig, amikor is nagy rohamot indítottak a vendégek. Apró izgalmak jutottak a végére, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Négy góllal, 33-29-re megnyertük a rangadót, így bajnoki aranyérmesként is folytattuk győzelmi szériánkat és most már meg sem akarunk állni a történelmi, 100%-os szezonig, amiből már csak két forduló van hátra.

Köszönjük a szurkolást!

Szombathelyi KKA – Érd 33-29 (19-13)

NB I/B 28. forduló, Haladás Sportkomplexum, 400 néző

 

SZKKA: Csatlós – Balogh P. 1, Pődör B. 4, Szmolek 3, Pődör R. 11, Kulcsár 7, Pálffy 1 Csere: Christe – Szeberényi, Varga N. 4, Kazai, Böhm, Török 1, Gönczöl, Hornyák 1 Vezetőedző: Vida Gergő