Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Fiatal tehetségeinkkel is számolunk: Török Fanni és Hornyák Panna is hosszabbított

A szintén ifjúsági korú Gönczöl Vivien tavaly két évre írt alá, így ő is erősíti jövőre a fiatalok táborát. Mindhárman a jövő játékosai, akik a következő idényben értékes tapasztalatokat gyűjthetnek az NB I-ben.
Fiatal tehetségeinkkel is számolunk: Török Fanni és Hornyák Panna is hosszabbított

Ahogy ígértük, a héten folytatjuk a bejelentések sorát: klubunk számára kiemelten fontos a tehetségek gondozása és a fiatal játékosokra való építkezés, ezért is örülünk, hogy két ifjúságú korú, de a felnőtt kerethez tartozó fiatal tehetségünk, Török Fanni és Hornyák Panna is meghosszabbította szerződését egyesületünkkel.

A 2005-ös születésű balszélső, Török Fanni az SZKKA saját nevelésű játékosa és gyerekkora óta, egész pontosan 10 éve kezdett el nálunk kézilabdázni.

- Nem volt kérdéses, hogy hosszabbítani szeretnék itthon az SZKKA-val. Nagyon izgatott vagyok a következő szezon miatt, hiszen életemben először akár egy NB I-es meccsen is kaphatok lehetőséget és szerintem ennél nincs is nagyobb ösztönző erő egy fiatal játékosnak. Emellett még fontos, hogy sokat fejlődjek, és még jobban felvegyem a tempót az idősebbekkel, amire minden lehetőséget megkapok itt – mondta az aláírás után Török Fanni.

A 2004-es születésű Hornyák Panna tavaly a Dunaszerdahely csapatától érkezett Szombathelyre, ahol időközben a magyar állampolgársági esküt is letette, az ifjúsági gárda mellett a felnőttek között is többször lehetőséget kapott a szezonban.

- Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy jövőre is a csapat tagja lehetek. Nem volt nehéz a döntés, hiszen nagyon jól érzem magam itt. Úgy érzem, végre jó helyen vagyok, minden körülmény adott, hogy a lehető legtöbbet tegyek a céljaimért és fejlődjek. Bízom benne, hogy sikerül elérni minden kitűzött célt csapat és egyéni szinten is – fogalmazott Hornyák Panna a hosszabbításról.

- Fanni a saját nevelésű tehetségünkként - aki a ranglétrát végigjárva jutott el a felnőttekig – fontos értéke a csapatnak, Pannát pedig nem véletlenül igazoltuk le tavaly nyáron Dunaszerdahelyről. Mindketten a jövő játékosai, mi pedig a jövőt építjük folyamatosan. Örülök, hogy a tehetségeink jövőre már az NB I-ben gyűjthetnek tapasztalatokat – nyilatkozta a közös folytatásról az SZKKA ügyvezetője, Pődör Zoltán.

További hír, hogy a szintén ifjúsági korú, 2005-ös születésű Gönczöl Vivien tavaly nyáron két évre írt alá, így ő is felnőtt kerethez tartozó fiatalok táborát erősíti a következő idényben is.