Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Fontos bejelentés a csarnok-projektben: Nagy lépéssel közelebb kerültünk álmaink megvalósításához

Tiszteletbeli elnökünk, Hende Csaba mellett a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Kocsis Máté is támogatja, hogy saját otthona legyen az SZKKA közösségének.
Fontos bejelentés a csarnok-projektben: Nagy lépéssel közelebb kerültünk álmaink megvalósításához

Hétfőn délelőtt a Magyar Kézilabda Szövetség és klubunk közös szervezésű sajtótájékoztatót tartott, melyen Pődör Zoltán ügyvezetőnk és Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnökünk mellett az MKSZ elnöke, Kocsis Máté is részt vett.

Az esemény témája a Szombathelyen felépítendő új kézilabdacsarnok-projekt elindítása, bemutatása volt, ezért óriási fotók és videók formájában elsőként látványterveinket vázoltuk fel a sajtó képviselőinek. Ezt követően az SZKKA ügyvezetője, Pődör Zoltán elmondta, nagyon örül, hogy egy nagy lépéssel közelebb került a klub azon álmának megvalósításához, hogy saját otthona legyen a szombathelyi kézilabda-közösségnek.

- A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia identitása az utánpótlásnevelés és a mai napig ez a fő elhivatottságunk. Büszkék vagyunk rá, hogy több mint 300 gyermek sportol az egyesületünk égisze alatt, de a vaxhasználat miatt is folyamatos problémát jelent a teremhasználat a városban. Ezért szeretnénk létrehozni egy otthont a közösségünknek, egy munkacsarnokot, ahol tudnak edzeni a csapataink, a gyerekeink. Amióta Hende Csaba elfogadta a felkérésünket a tiszteletbeli elnöki posztra, azóta fellendült ennek a projektnek a szervezése, amit nagyon köszönünk a tiszteletbeli elnök úrnak – nyilatkozta Pődör Zoltán ügyvezető.

Tiszteletbeli elnökünk, Dr. Hende Csaba kiemelte: a sport támogatása mindig a legjobb egészségügyi beruházás.

Örülök, hogy rövid idő után már van látszata annak, hogy bekapcsolódtam az SZKKA munkájába. Szombathely valóban sportszerető város és a szombathelyiek tudják jól, hogy a sportra fordított minden egyes forint valójában egészségügyi megelőzési beruházás. A mindennapi testneveléssel, a klubkereteken belüli sportolással sokkal olcsóbb megelőzni a betegségek kialakulását. Testben lélekben erős, egészséges fiatalokat nevelünk. Itt most háromszáz gyerekről van szó és hangsúlyozottan szeretném elmondani, hogy ő műkődési feltételeinek biztosítása távolról sincs összefüggésben azzal, hogy a felnőtt csapat melyik osztályban szerepel. Köszönöm, hogy be tudjuk mutatni a terveinket, az elképzeléseinket. Ha nagyon akarjuk és sokat dolgozunk érte, akkor a fejlődés, a siker nem fog elmaradni. Helyet, lehetőséget kell biztosítani a jövő nemzedékének egészséges felnövekedéséhez. Hitem szerint a sport, a kézilabda ebben döntő szerepet fog játszani a mi városunkban – mondta a sajtótájékoztatón Dr. Hende Csaba.

Az SZKKA tiszteletbeli elnöke továbbá megköszönte a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének, Kocsis Máténak, hogy nyitottan fogadta és támogatja klubunk törekvéseit.

- A Magyar Kézilabda Szövetség mindig abban érdekelt, hogy egyre több és több felület jöjjön létre a sportolásra. A szövetség számára nem az a fontos, hogy az SZKKA felnőtt csapata melyik osztályban szerepel. Számunkra az az érték, hogy a szombathelyi klub égisze alatt 300 gyerek sportol, akik igenis méltóak arra, hogy esélyt kapjanak egy új, jövőbe mutató olyan sportcsarnokra, ahol szívesen sportolnak és a szüleik is szívesen íratják be őket. A szombathelyi sport azért kiemelten fontos, mert elhelyezkedéséből és méretéből fogva van egy vonzóereje. Nem csak a helyi gyerekek, hanem a környékbeli gyerekek is tudnak menni sportolni.  Nem tudhatjuk, hogy a következő világklasszisunk nem éppen Szombathelyen nevelkedik. Reméljük, hogy onnan is jönnek majd válogatott, vagy NB I-es szintű játékosok. A szövetségnek minden terv fontos és minden együttműködésnek örülünk, hiszen a legvégén egy célunk van: minél több gyermek színvonalas körülmények között megtanulhassa ezt a sportágat. Ezért a törekvésért mi szívesen részt veszünk a folyamatban – fogalmazott az MKSZ elnöke, Kocsis Máté.