Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Három arany és egy ezüstéremmel zártuk a Danube Handball Cup első szezonját

A fantasztikus eredmények mellett a nemzetközi meccseken rengeteget fejlődtek és sok-sok élményekkel gazdagodtak a gyerekek.
Három arany és egy ezüstéremmel zártuk a Danube Handball Cup első szezonját

Pozsonyban a döntőkkel és a bronzmeccsekel zárult az SZKKA ügyvezetője, Pődör Zoltán által megálmodott és tavaly ősszel életre hívott Danube Handball Cup első szezonja. A három országon átívelő, Európában is egyedülálló utánpótlás kupa sorozat mind a négy korosztályában az aranyéremért léptek pályára az SZKKA csapatai Pozsonyban, ahol az U15-ös, U13-as és U12-es együttesünk aranyérmet, U10-es lányaink pedig ezüstérmet szereztek.

A bécsi, dunaszerdahelyi, szombathelyi és pozsonyi állomásokból álló Danube Handball Cup első szezonja tehát a hosszas előkészületek, tárgyalások és szervezések után gördülékenyen lezajlott, amiért az SZKKA közössége mellett hálás köszönet jár az osztrák Hypo, valamint a szlovák HC DAC Dunaszerdahely és SKP Bratislava csapatainak is. A fantasztikus szombathelyi eredmények mellett igazán büszkék lehetünk rá, hogy ezzel az új kezdeményezéssel és színvonalas nemzetközi meccsekkel a gyerekek nem csupán sokat fejlődtek, de rengeteg élménnyel is gazdagodtak a kézilabda sportág által.

Ilyen sikeres szezon után természetesen jövőre is folytatjuk, bizonyára még több ország még több csapatával! Most pedig lássuk a 2023/24-es Danube Handball Cup szezon döntőinek eredményeit és edzőink értékeléseit.

Döntő, U15-ös korosztály:

Szombathelyi KKA – HC DAC Dunaszerdahely 22-20 (Döntő legjobbja: Kovács Anna)

- Tudtuk, hogy ismét egy nagyon küzdelmes és harcos mérkőzés vár ránk. A rendkívül szimpatikus és jó kézilabdát játszó Dunaszerdahellyel mérkőztünk meg a döntőben. Ez a mérkőzés nem a szakmáról szólt elsősorban. Le kellett küzdenünk a mentális és a fizikai fáradtságunkat. Voltak kritikus pillanatai a mérkőzésnek, de végig éreztem, hogy helyén van a szívünk. Jó volt látni és érezni, ahogy egymásért küzd a CSAPAT! Nagyon büszke vagyok a csapatomra! Jó úton haladunk a tisztelet, az alázat és a sportemberré válás területén! Köszönjük a szervezőknek ezt az egyedi kezdeményezést! Fantasztikus kupasorozat zárult le a döntőkkel! Hajrá SZKKA – értékelt Bujárszki Ádám, U15-ös csapatunk edzője.

A kupa legértékesebb játékosa: Gyulai Emma

All Star csapat tagja lett: Gyulai Emma és Unger Viktória

Döntő, U13-as korosztály:

Szombathelyi KKA – Hypo NÖ 19-15 (Döntő legjobbja: Takács Eszter)

- Egy kicsit bizonytalanok voltunk az első félidőben, de nagyon hajtottak a lányok. A második félidőben aztán beindultunk, és nem volt kérdés, hogy megnyerjük ezt a Kupát. Amit kértem, mindent próbálták megvalósítani a lányok. Kemény meccs volt, az örömünk hatalmas. Egy újabb lépés előre. Köszönjük az egyesületünknek a lehetőséget, köszönjük a szervezést, a szülőknek a támogatást és a sok segítséget. Különdíjat kaptak: Takács Eszter irányítónk és Mátyás Izabell kapusunk. Gratulálok Nekik külön is, de a csapat is minden dicséretet megérdemel! Bravó lányok – nyilatkozta Debreczeni György, U13-asaink trénere.

Döntő, U12-es korosztály

Szombathelyi KKA – Hypo NÖ 23-11 (Döntő legjobbja: Varga Liza)

- Az előző mérkőzésen nagyon meglepett minket a Hypo nyitott védekezése, ezáltal számoltunk vele, hogy a döntőben is ezzel találkozunk. Úgy gondolom, a lányok tökéletesen elsajátították az átadott feladatokat, amivel érvényesülni tudtunk. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, aminek köszönhetően lehetőségem volt mind a 18 játékosomat játszatni. Az egész kupasorozat alatt kiegyensúlyozott teljesítményt tudtunk nyújtani. Nagyon jó látni, hogy nemzetközi szinten is ilyen jól tudnak bizonyítani a lányok. Továbbra is az a célunk, hogy egy felszabadult, örömteli játékkal hozzuk ki magunkból a maximumot és ezáltal megszerezzük a két pontot! Köszönöm az ellátogató szombathelyi szurkolóknak/szülőknek, akik fergeteges hangulatot varázsoltak a pozsonyi sportcsarnokba! Külön köszönet a szervezőknek/vezetőknek, akik ezt a kezdeményezést biztosították számunkra! A gyerekek fejlődése garantált! Gratulálok a többi csapatunknak és edzőinknek a sikerekhez – így Horváth Konrád, U12-es együttesünk edzője.

Döntő, U10-es korosztály:

Szombathelyi KKA – HC DAC Dunaszerdahely 8-17

- Nagyon vártuk már a döntőt, a kezdeti megilletődöttség után elkezdtünk megfelelő hőfokon védekezni, viszont a támadás befejezéseknél továbbra is gondjaink voltak. Ezen a folytatásban sem tudtunk változtatni, nagyszerűen védett az ellenfél kapusa és ez megpecsételte a sorsunkat. Voltak jó periódusaink, azokból kell építkeznünk, a hibáinkból pedig tanulnunk. Nagyon örülök, hogy egy ilyen színvonalas kupán és kiváló mérkőzéseken vehettünk részt. A lányok november óta rengeteget fejlődtek és ezen az úton szeretnénk továbbmenni. Büszke vagyok a csapatra, nagyszerű pillanatokat éltünk át. A lányok nagyon örültek az éremnek és nagyon boldogok, hogy így a figyelem középpontjába kerültek ezzel a kupával, amellyel rengeteggel élménnyel gazdagodtak. Köszönjük a szülőknek, szurkolóknak a támogatást és köszönjük a szervezőknek, hogy megvalósították ezt a kupasorozatot. Gratulálok a DAC, Hypo és a Pozsony csapatának is – értékelt U10-es csapatunk edzője, Varga Niki.