Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: Fiataljaink tisztes helytállása a második helyezett Komárom ellen

A lehetőséghez jutó serdülő korú tehetségeink gólokkal hálálták meg a bizalmat.
NB I/B: Fiataljaink tisztes helytállása a második helyezett Komárom ellen

A második helyen álló, rutinos és korábbi válogatott játékosokkal felálló Komárom VSE együttesét látta vendégül az NB I/B-ben ifjúsági csapatunk, melyben több serdülő korú tehetségünk is most mutatkozott be a felnőttek között hazai pályán. A találkozó első perceiben felváltva estek a gólok, tartottuk a lépést a papíron esélyesebb vendégekkel. A folytatásban kezdett meglépni a vendégcsapat, 4-7-es állásnál rögtön időt is kértünk. A rövid szünet után állandósult a 3-4 gólos különbség, próbáltunk közelebb zárkózni, de többször szerencsénk sem volt. A félidő hajrájában néhány könnyű gólt is engedtünk a vendégeknek, így a szünetben hat gól volt a hátrányunk, 10-16.

A második játékrészben a Komárom tovább növelte a különbséget, de közben serdülő korú tehetségeink, Török Fanni, Gombás Leila és Ihász Brigitta is gólokkal hálálták meg a bizalmat. Helyenként szép megoldásokkal szolgáltuk ki az ezúttal is fantasztikus atmoszférát teremtő szurkolóinkat, de a befejezésekbe sokszor hiba csúszott, így nem tudtunk kiharcolni egy szoros végjátékot. A Komárom végül kilenc találattal nyert, de a lehetőséget kapó fiatal játékosaink abszolút helyt álltak és ez a meccs is kiváló lehetőség volt arra, hogy előre lépjenek, fejlődjenek a felnőttek között.

Szombathelyi KKA U19 – Komárom VSE 23-32 (10-16)

NB I/B Nyugati csoport, 17. forduló

SZKKA: Farkas H. Lőrincz 1 (kapusok), Török 2, Gabnai 3, Pődör B. 4, Zsákovics 2, Gombás 2, Horváth A. 5, Ihász 3, Wutschi 1, Temesvári, Németh J.