Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: Óriásit küzdve, gigászi csatára késztettük a listavezetőt

Büszkék vagyunk a lányokra, hatalmasat harcoltak a NEKA ellen.
NB I/B: Óriásit küzdve, gigászi csatára késztettük a listavezetőt

Szurkolóink jóvoltából pokoli hangulat fogadta a NEKA együttesét az egyetemi csarnokban, ahol a több hiányzóval felálló ifjúsági csapatunk látta vendégül a felnőtt NB I/B listavezetőjét. Kicsit idegesen kezdtük a rangadót, de Pődör Zoltán vezetőedző időkérése után remek szellemben folytattuk és fordítottunk 3-2-re. Rendkívül szorosan alakult a találkozó, tapintani lehetett a feszültséget a csarnokban. A lányok hatalmas tűzzel játszottak, összetartva és igazi nagybetűs csapatként küzdve pótolták a hiányzó játékosokat. Kezdtük átvenni a játék irányítását, Farkas Hanna egészpályás gólja után 8-5-re vezettünk. Kemény védekezéssel több hibára késztettük az ellenfelet, már 10-6 is volt az állás, de a szünetre felzárkóztak a vendégek, félóra játék után 11-10-et mutatott az eredményjelző.

Jól kezdtük a második félidőt, Győri a saját térfeléről talált be, így újra elléptünk hárommal, 14-11. A lányok nagyon felszívták magukat, kettőzött erővel harcoltak, Farkas Hanna bravúrjainak is köszönhetően pedig már öt gól volt az előnyünk, 16-11-nél időt is kért a NEKA. A vendégek sem adták fel, folyamatosan dolgozták le a különbséget, így elképesztő izgalmak maradtak az utolsó negyedórára, 18-17. A végjátékot ugyan a vendégek bírták jobban, de csapatunk szívét-lelkét kitette a pályára, csapategységből és harcosságból is jelesre vizsgáztak a lányok, akik a vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek. Köszönjük Szurkolóinknak, hogy ismét fantasztikus atmoszférát teremtettek!

Szombathelyi KKA U19 – NEKA 20-24 (11-10)

NB I/B Nyugati-csoport, 18. forduló

SZKKA: Farkas H. 1 – Horváth A. 4, Zsákovics 4, Wutschi 5, Tóth B., Gabnai 4, Győri 2 Csere: Lőrincz (K), Török, Temesvári.