Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Nem erre készültünk, a Komárom örülhetett a szezonnyitón

Rengeteg hibával játszottunk, öt góllal, 26-21-re nyertek a vendégek.
Nem erre készültünk, a Komárom örülhetett a szezonnyitón

A két csapat a héten pályaválasztói jogot cserélt, ezért nem idegenben, hanem hazai pályán játszottuk a 2022/23-as NB I/B-s pontvadászat első bajnoki mérkőzését. A Komárom elleni találkozó kezdődobását U11-es csapatunk tehetsége, Sebestyén Rege végezhette el. Két sérült légiósunk, Elena Livrinic és Milica Raicevic nélkül léptünk pályára, a jól sikerült felkészülési időszak után bizakodva vártuk a szezonrajtot, ám nem kezdtünk jól a csordulásig megtelt egyetemi csarnokban. Ziccereket hibáztunk, dekoncentráltan játszottunk, 0-5-ös vendégvezetésnél azonnal időt is kért Pődör Zoltán vezetőedző. A rövid szünet után kezdtünk éledezni, a lendületünket újabb időkéréssel törte meg a vendégcsapat, 2-5. A folytatásban egy gólra felzárkóztunk (8-9) és egyenlíthettünk is volna, ám technikai hibák, pontatlan befejezések és eladott labdák miatt az egalizálás helyett a szünetre újfent meglépett a Komárom, 11-15.

Felváltva estek a találatok a második félidő elején, a két csapat közötti különbség nem változott. A Komárom lassította a játékot, a támadásainkból pedig hiányzott az átütő erő. A mai napon a védekezésünk is szellős volt, zsinórban háromszor találtak be a vendégek, aminek újabb hazai időkérés lett az eredménye, 13-19. Az akarattal és küzdőszellemmel ugyan nem volt gond, de mindig akkor hibáztunk bele, amikor egy-két gólra zárkózhattunk volna. A rutinos komáromi csapat a hajrában már nem adta ki a kezéből a meccset és elvitte a két bajnoki pontot. A második fordulóban rögtön lehetőség nyílik a javításra, a Kecskemétet látjuk majd vendégül.

Köszönjük a bíztatást Szurkolóinknak!

Szombathelyi KKA – Komáromi VSE 21-26 (11-15)

NB I/B 1. forduló, Szombathely, Egyetemi Csarnok, 300 néző Jv: Dáné, Marton

SZKKA: Balog – Kiskartali 2, Tanaskovics, Pődör R. 7, Szmolek 3, Kulcsár 5, Horváth A. 3 Csere: Christe, Fritz (kapusok), Temesvári 1, Balogh P., Biró, Győri, Szendrei, Varga N.