Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Parádés ifi-szezon: Final Fourt eredményezett a 18 meccses győzelmi széria

Rengeteg nehézséggel kellett megküzdenünk a szezon során, így még jobban felértékelődik, hogy az ország negyedik legjobb csapataként zártuk a szezont.
Parádés ifi-szezon: Final Fourt eredményezett a 18 meccses győzelmi széria

Az elmúlt hétvégén ifjúsági csapatunk számára is véget ért a 2021/2022-es szezon. Együttesünk már önmagában komoly tettet hajtott végre azzal, hogy a sok nehézséggel tarkított alapszakasz végén kiharcolta a részvételt a bajnokság Final Fourján, ahol végül az ország negyedik legjobb csapataként zárt. Az idény végeztével Pődör Zoltán vezetőedző értékelte ifjúsági csapatunk teljesítményét.

Tavaly ősszel nem kezdtük túl jól a bajnokságot, az első fordulóban rögtön kikaptunk Dunaújvárosban. Bár a következő két meccsünket hoztuk, utána jött a NEKA II elleni hazai vereség és egy győri döntetlen, így picit beragadtunk a rajtnál. A folytatásban aztán kezdett a csapat egyre jobban összeállni, amit a sorozatos győzelmek még jobban felerősítettek. Október végétől május elejéig 18 bajnoki meccset nyertünk meg zsinórban, ami bármilyen osztályban, bajnokságban hatalmas szó. Ezt a szériát ráadásul úgy tudtuk véghez vinni, hogy folyamatosan alapemberek dőltek ki a csapatból, de a sérülteket, az abbahagyókat és a távozókat pótolni tudtuk a serdülő csapatból. Folyamatosan építettük be a fiatalokat és a sok nehézség ellenére már az alapszakasz utolsó előtti fordulójában biztosítottuk helyünket a Final Four küzdelmein. Az idény előtt ez volt a célkitűzésünk, de a körülmények miatt még inkább felértékelődik, hogy bekerültünk az ország legjobb négy csapata közé – magyarázta Pődör Zoltán, aki a Final Fourról is szót ejtett.

Bár a legfőbb célunkat a kijutással teljesítettük, nagyon szerettünk volna éremmel hazatérni Szigetszentmiklósról. Az egész idényben veretlen FTC elleni elődöntőben megteremtettük magunknak az esélyt a győzelemre és a döntőbe jutásra. A szünetben vezettünk is, de a második félidőben nem tudtuk tartani a lépést a mélyebb kerettel, hosszabb sorral rendelkező Fradival. A NEKA elleni bronzmérkőzésen pedig már nem volt esélyünk. Ennek ellenére nem bánkódunk és nem lehetünk csalódottak, hiszen az ország negyedik legjobb csapataként zártuk az I. osztályú Ifjúsági bajnokságot. Mindezt úgy értük el, hogy klubunk filozófiájának megfelelve folyamatosan éltünk a felfelé versenyeztetés lehetőségével: ifjúsági csapatunkból több játékost be tudtunk építeni a felnőtt együttesbe, serdülő korú tehetségeinket pedig az ifi-, illetve a felnőtt NB I/B-s bajnokságra is neveltük, ezzel is segítve a gyerekek folyamatos fejlődését – zárta szavait Pődör Zoltán.