Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Pozitív döntés előtt: Az Aréna Savariában játszhatjuk élvonalbeli meccseinket?!

Pozitív döntés előtt: Az Aréna Savariában játszhatjuk élvonalbeli meccseinket?!

A Savaria Blue White Lions Szurkolói-, és az SZKKA szülői közössége élénk érdeklődés mellett rendezett csütörtök este szurkolói ankétot. A résztvevők a klubunk és a város közötti korábbi jó kapcsolat helyreállításának hogyanjára és a város által nyújtandó támogatás mikéntjére keresték a válaszokat. A város polgármesterétől ígéretet kaptunk arra, hogy NB I-es bajnoki meccseinket az Aréna Savariában rendezhetjük, az 55 millió forintos támogatás lehívásáról viszont csak később születhet megállapodás.

Szurkoló közösségünk vezetője, Szabó Zoltán köszöntő szavai után az előző napon az SZKKA élén újra 5 évre bizalmat kapott Pődör Zoltán ügyvezető elnök köszönte meg a szombaton véget érő, idei szezon sikereiben közreműködők által elvégzett színvonalas munkát, majd felvázolta a klub előtt álló legfontosabb feladatokat is.

Élénk sajtóérdeklődés mellett a bevezetőben elhangzott, hogy mind a város, mind a klub közös érdeke, hogy a szombathelyi kézilabda sikertörténete folytatódjon és még a 2024/25-ös szezon startja előtt elháruljanak az akadályok.

Az elmúlt hetekben tapasztalt adok-kapok után, több szurkolónk is kíváncsian, de kellő optimizmussal várta a fejleményeket. Elsőként Tuboly Szilárd szurkolónk emlékeztetett a klubunk és a város hosszú évekre visszatekintő eredményes kapcsolatára, majd érdeklődéssel várta a választ arra kérdésre, hogy 2023 februárja óta, miért nem kapott semmilyen anyagi támogatást az SZKKA.

Dr.Nemény András polgármester, aki Kovács Előd kabinetfőnök társaságában érkezett az ankétra, álláspontját ismertetve, megfogalmazta, hogy a város számára is fontos cél a klubunk jövője és sikeressége, ezért (is) közös érdek, a felmerülő problémák orvoslása. A polgármester az ellentétek forrásáról is beszélt, ugyanakkor egyetértett abban, hogy klub és a városvezetés több mint kiváló kapcsolata hosszú évekre vezethető vissza, majd reakciójában azt hangsúlyozta, hogy „Kell, hogy együtt menjünk tovább!”

Csapatkapitányunk és gólkirályunk, Pődör Rebeka megható szavakkal fogalmazta meg aggodalmait, mint kiemelte, soha nem gondolta volna, hogy éppen szülővárosában kerül veszélybe eredményes pályafutásának folytatása. Beki hozzátette, hogy Ő itt kezdte és itt is szeretné folytatni pályafutását, ezért csapatát továbbra is Szombathelyen segítené hozzá a sportsikerekhez, ehhez viszont konszenzus szükséges.

A szurkolókat és játékosainkat is az elmúlt napokban felmerülő NB I-es licenchez kapcsolódó ,,sportcsarnok-ügy’’ foglalkoztatta leginkább. Többen is arra keresték a választ, hogy az NB I-be frissen feljutó csapatunk, hol tudja lejátszani élvonalbeli meccseit. Nemény András többször szavát adta, hogy a május 30-i közgyűlésen előterjeszti, hogy klubunk az NB I-es hazai meccseit a Schaeffler Aréna Savariában – bérleti díjmentesen – játszhatja le és, hogy a licenckérelem hiánypótlásában az Aréna Savaria helyszínként szerepelhet.

A polgármester megfogalmazta: amennyiben a testület jóváhagyja az előterjesztést, már aznap aláírja a dokumentumot, amelyben az SZKKA-nak felajánlják a Schaeffler Aréna Savaria bérleti díj fizetése nélküli használatát. Elhangzott és megerősítették továbbá azt is, hogy az önkormányzat díjmentesen biztosítja a telket, amire felépülhet az SZKKA közösségének saját csarnoka.

A hasznos este végén kiderült; klubunk nyitott és lehetőségeihez mérten maximálisan együttműködik az önkormányzattal a korábban beígért városi támogatások lehívása érdekében, emiatt már létre is hoztuk azt a felügyelőbizottságot (FEB), amelybe az önkormányzat is tagot delegálhat. Jogi képviselőnk, dr. Artner Péter ekkor vázolta fel, hogy a FEB munkája milyen feladatokra terjedhet ki, majd azt hangsúlyozta, hogy az SZKKA az elmúlt évek során nemcsak kapott, de rengeteget adott is a városnak, emellett tovább öregbítette Szombathely jó hírnevét, ősztől pedig az SZKKA sikereinek köszönhetően, újra világsztárokat láthat Szombathely sportszerető közönsége.

Ezután a szurkolói közösség képviselője, Tuboly Szilárd a közgyűlés munkáját segítendő, határozati javaslat-tervezetet ismertetett, majd nyújtott át a polgármesternek. Miután a polgármester átvette a szurkolói kör javaslatát, megígérte, hogy ezt a dokumentumot is csatolja a közgyűlési előterjesztéshez.

A szurkolói ankét munkáját megköszönve, Pődör Zoltán minden jelenlévő szurkolót és szülőt, valamint Dr. Nemény Andrást és kabinetfőnökét, Kovács Elődöt is meghívta a május 25-én, szombaton 16 órakor kezdődő szezonzáró mérkőzésre és az azt követő ünnepélyes bajnokavatásra, éremátadásra.

Hajrá, csajok, hajrá SZKKA!