Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szoros első félidő után sima lett a vége a Kispest ellen

Egyetlen győzelemre vagyunk a hibátlan, történelmi szezontól.
Szoros első félidő után sima lett a vége a Kispest ellen

A bajnokság utolsó előtti fordulójában a bennmaradásért harcoló Kispest NKK ellen folytatta szereplését felnőtt csapatunk, melynek a biztos feljutás és bajnoki cím után a célja, hogy hibátlan mérleggel történelmi szezont zárjon. Az elején aztán úgy tűnt, hogy a kispestiek szívták fel magukat jobban a találkozóra: szorosan alakultak az első percek, sőt, negyedóra elteltével a hazaiak vezettek három góllal, 10-7. Természetesen gyorsan megráztuk magunkat, de a jól küzdő hazaiak remekül tartották magukat, így a félidő második felében hol egyik, hol másik csapatnál volt a minimális egygólos előny. Az utolsó percekből aztán mi jöttünk ki jobban, így igazán szoros első játékrész után kettővel vezettünk a szünetben, 17-19.

A fordulás utáni első percek sem hoztak változást a mérkőzés alakulásában, majd a negyvenedik perc környékén indult be igazán az SZKKA-henger, 3-4 perc leforgása alatt megléptünk hat góllal, azonnal időt is kért a Kispest, 24-30. Innentől kezdve azonban már nem volt visszaút a hazaiak számára, tudtuk játszani a saját játékunkat és folyamatosan növeltük az előnyünket. A végére csak a különbség maradt a kérdés, végül 11 gólos győzelemmel folytattuk a káprázatos győzelmi sorozatunkat és a szezonbeli 29. sikerrel már csak egyetlen győzelemre vagyunk a történelmi, 100%-os idénytől, melyet jövő szombaton hazai pályán az Orosháza ellen érhetünk el.

Kispest NKK – Szombathelyi KKA 33-44 (17-19)

NB I/B 29. forduló, Soroksári Sportcsarnok, 80 néző

SZKKA: Csatlós (K), Balogh P. 2, Pődör R. 8, Pődör B. 8, Szmolek 10, Kulcsár 6, Pálffy 1, Szeberényi, Varga N. 4, Török 4, Böhm 1, Kazai, Gönczöl, Hornyák, Pados (K) Vezetőedző: Vida Gergő