Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tisztelgés a múlt nagyjai előtt: 50 éves jubileumot ünnepeltünk a Savaria Cipőgyár egykori NB I-es játékosaival

Az SZKKA tiszteletbeli elnöke, Dr. Hende Csaba egy emlékplakettel és szál virággal köszöntette a korábbi sportolókat.
Tisztelgés a múlt nagyjai előtt: 50 éves jubileumot ünnepeltünk a Savaria Cipőgyár egykori NB I-es játékosaival

A szombathelyi női kézilabda történetében jubileumi a mostani 2021/2022-es NB I-es szezon, ugyanis éppen 50 évvel ezelőtt, az 1971/1972-es szezonban játszotta első NB I-es idényét Szombathely akkori női kézilabda-csapata, a Savaria Cipőgyár együttese, mely egészen 1975-ig szerepelt az élvonalban.

A Szombathelyi KKA számára a jelen élsportja és a jövő utánpótlás-nevelése mellett ugyanolyan fontos a hagyományok megőrzése és tiszteletben tartása, ezért úgy döntöttünk, hogy megemlékezünk erről a fantasztikus 50 éves jubileumról. A korábbi játékosok nagy SZKKA-szurkolók, ha tehetik, mindig kilátogatnak a hazai mérkőzéseinkre, így a hétvégi Győri Audi ETO KC elleni mérkőzés előtt meg tudtuk lepni őket egy ünnepélyes ceremóniával. Klubunk tiszteletbeli elnöke, Dr. Hende Csaba egy emlékplakettel és szál virággal köszöntötte a Savaria Cipőgyőr egykori kiválóságait, név szerint Belényesné Früwirt Ágnest, Némethné Sipos Máriát, Merkl Katalint, Böröczné Szekér Ilonát, Hujberné Boda Katalint, Horváthné Maródi Etát, Janzsóné Galambos Erzsébetet, Vörösné Kovács Ilonát, Némethné Piroska Annát és Somogyiné Huszár Elvirát

Szívmelengető, hogy klubunk nem csak a jelen és a jövő játékosait neveli, hanem a tradíciókat ápolva a múlt nagyjait is megbecsüli. Örülök, hogy ismét példát tudtunk mutatni a gyerekeknek, hiszen a múlt tisztelete, értékelése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy építeni tudjuk a jövőt. Az idősebb korosztály tette le az életünk alapjait, jelen esetben a Savaria Cipőgyár a női kézilabda alapjait Szombathelyen és öregbítette városunk hírnevét már 50 éve a legjobbak között. Nagy élmény volt és bízom benne, hogy a következő évfordulón is találkozunk a korábbi kiváló sportolókkal – fogalmazott Dr. Hende Csaba, az SZKKA tiszteletbeli elnöke.