Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U12: Tökéletes csapatjáték, nagyszerű tavaszi rajt

U12: Tökéletes csapatjáték, nagyszerű tavaszi rajt

A hosszúra nyúlt téli pihenő után így a tavaszhoz közeledve az utánpótlás-bajnokságokban is újra felpezsdül az élet. Az őszi pontvadászat folytatásaként a 2023-as év első U12-es fordulóját az elmúlt hétvégén Lentiben rendezték, ahol U12-es csapatunk mellett U11-es korosztályunk is megmutatta magát az idősebbek között. Az egész szezonban remeklő U12-es csapatunk két magabiztos győzelemmel kezdte az évet.

U12-es Gyermekbajnokság, 5. forduló, Lenti:

Szombathelyi KKA 1 – Góna SZKKE 25-4

Szombathelyi KKA 1 – Siófok KC I. 24-10

- A tavaszi első fordulóra egész héten várakozással és kemény munkával készültünk. Éreztem a lányokon, hogy nagyon várják már a rajtot a saját korosztályukban. U13-as meccseket tudtunk játszani a felkészülési időszakban, de az más, ott mindig egy kicsit félénkek vagyunk. Most nem voltunk azok, határozott elképzelésünk volt, mindenki tudta, hogy mit szeretne elérni, mit akarunk megmutatni a szurkolóinknak. Ki kell emelni, hogy a vasárnapi meccseken tökéletes csapatként játszottunk mindkét mérkőzésen. Természetesen voltak kiváló egyéni teljesítmények is, sőt új játékosunk is bemutatkozhatott. Tehetséges csapatunk legközelebb vasárnap az egyetemi csarnokban lép pályára az U13-as korosztályban. Köszönjük a szurkolást a szülőknek – nyilatkozta Debreczeni György, U12-es csapatunk edzője.


A nagyobb korcsoportban is induló U11-es csapatunk egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a fordulót.

Szombathelyi KKA 2 - Celldömölk VSE 14-7

Szombathelyi KKA 2 - Siófok KC I. 8-13

- Az első mérkőzésen a Celldömölk ellen elég álmoskásan, enerváltan játszottunk, ennek ellenére sima győzelmet arattunk. A második mérkőzésen a Siófok KC I-es csapata ellen mérkőztünk meg. Ha elhittük volna, hogy nyerhetünk véleményem szerint ezt a mérkőzést is megnyertük volna. Összességében a két meccsen mutatott játékkal most nem lehetek elégedett. Ha elhisszük, hogy a nagyobbak közt is van keresnivalónk akkor sokkal jobb eredményeket érhetünk el – értékelt U11-es csapatunk trénere, Surman István.