Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A képernyő előtt tehetetlenek voltak, most újra együtt lesz a tábor

Már nagyon várják a visszatérést az SZKKA lelkes szurkolói.
A képernyő előtt tehetetlenek voltak, most újra együtt lesz a tábor

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a szombati, Motherson Mosonmagyaróvár elleni rangadón már nézők előtt léphet pályára a Hungast Szombathelyi KKA NB I-es csapata. Klubunk és a játékosok természetesen nagyon örülnek, hogy közel fél év után visszatérhetnek a lelátóra a szurkolók, Biljana Bandelier is elárulta, hogy nagyon hiányzott már a tábor. A drukkerek visszatérésével kapcsolatban a Savaria Blue White Lions szurkolói csoport egyik vezérét, Szabó Nimródot is megkérdeztük. 

- Vártuk már, hogy megint együtt lehessen a tábor, sajnos az új szabályok miatt ez csak részben valósul meg. Sokan még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, mások pedig nem szívesen mennek nagyobb létszámú rendezvényre. Mindegy azonban, hogy mennyien leszünk, hiszen az elmúlt néhány hazai meccsen bebizonyítottuk, hogy négy ember is tud hangulatot csinálni és támogatni a csapatot.  A televízió előtt kicsit tehetetlennek érezzük magunkat, mert biztos vagyok abban,hogy a helyszínen ki tudjuk mozdítani a csapatot a hullámvölgyekből.  Az ingerszegény pár hónapos bezártság után nekünk is szükségünk van ilyen interaktív élményekre. Az már csak hab a tortán, ha egy jó közösségben a saját csapatunkat bíztathatjuk.

- A Vác elleni idegenbeli meccsen mutatott játék mindenképp bizakodásra adhat okot. Mire számít a tábor a Mosonmagyaróvár ellen?

- Bevallom, a Vác elleni meccstől nem vártam túl sokat, de kellemes meglepetést okoztak a lányok. A meccs végét képtelenség volt ülve nézni. Ilyen harcias, küzdős csapatot szerettünk volna látni egész évben, erre tényleg lehet építeni és ezt a tüzet kell tovább vinni az idény hátralévő részére. Vannak még nyerhető meccsek a kiírásban, azokon kellene felszabadultan,  nem pedig görcsösen játszani és hozni azt, amire ez a csapat képes. Persze szurkolóként örülnék, ha borsot tudnánk törni a Mosonmagyaróvár orra alá, ahogy tavaly Répcelakon is sikerült. A két csapat persze nem ugyanazokért a célokért küzd, de a labda gömbölyű...

- A csapatnak már nagyon hiányoztak a szurkolók, hiszen rengeteg pluszt jelent a lelátóról érkező biztatás. Mit üzennétek a lányoknak a fontos májusi rangadók előtt, amelyeket most már együtt vívhat meg a csapat és a tábor?

- Remélem, a jelenlétünk is sokat jelent majd a játékosoknak és azt is, hogy lassan visszatérhetünk teljes létszámmal és a régi elánnal a lelátóra.Szorítunk a lányoknak, hogy elérjék kitűzött céljaikat, mi megpróbálunk nekik ebben a szurkolással segíteni. Nem szeretnénk most plusz terhet a vállukra rakni. Azt üzenjük nekik, hogy játszanak felszabadultan és akkor nem lesz gond. Hajrá SZKKA, hajrá Szombathely - nyilatkozta a Savaria Blue White Lions főszurkolója, Szabó Nimród.